21 december 2012

Veligt Västerås Ville Vila Jul!


Västerås - Mora 2-3
Det blev - pytt! Så kändes det. Pyttsan! Här hade man bespetsat sig på en hejdundrande urladdning inför julefriden men ack så man blev bedragen och fråntagen den förhoppningen. Som vanligt startade vi i tempo furioso. Under knappt tre minuter av inledande perioden visade vi vart skåpet skulle stå. Sedan klev Ulf in i handlingen och tilldömde Mora en utvisning. Redan där borde man anat var det skulle bära hän denna dag, före dan, före dan, före dan, före dopparedagen. Och tomteskägget började växa på Ulf!

Mora tackade för klappen och passade på att göra 1-0 precis när vi åter blevo fulltaliga. Sedan åkte spelarna fram och tillbaka några gånger på isen innan Ulf åter trädde in på scenen. Denna gång tilldelades vi möjligheten att spela i powerplay, gånger två,  och grep dessa tillfällen i flykten, så att säga. Två mål blev resultatet och matchen var vänd till rätt sida. Patrik Berglund och  Mikael Backlund gjorde mycket påpassligt målen. Och skägget fortsatte att växa på Ulf!

Sedan vidtog en andra period, som brukligt är, men där hände inte mycket. Två lag som spelade som om de hade Tomtemössa på och glögg innanför tröjan. Lite lojt, lite segt, lite träningsmatch. Endast vid enstaka tillfällen hände något dramatiskt vid någondera målbur. - Slätstruket, sa Bull!

Den tredje, och som vanligt sista perioden, tog sin början med att Ulf avstod möjligheten att påbjuda en tripping-utvisning för gästande Mora. Detta tyckte publiken i ABB Arena var aningen nesligt och inte i överensstämmelse med julens budskap om att det är saligare att giva än att taga. Ulf kom dock till besinning och visade att han inte helt försummat detta evangeliska budskap då han något senare tilldelade Mora en klapp i form av en, just det, tripping-utvisning. Mora tackade för chansen och klappade in 2-2 och tomteskägget växte ännu mer på Ulf!

Kvällens största tomteskägg utvecklade till slut vår egen Tim Heed då han på ett ytterst frikostigt sätt bjöd Mora chansen att ta ledningen i matchen. "Här får ni chansen - och God Jul" tycktes han mena, då han presenterade en perfekt julklapp till Moras Bobby Ryan som slängde sig på tomtesläden och försvann med alla poängen.

Visserligen försökte laget resa sig efter denna julklappsutdelning men nu var goda råd för dyra. Joakim Fagervall tog paus i spelet, grävde i sin egen tomtesäck, men där fanns intet att hämta. Det ekade bara tomt. Hans motpart, Patrik Wener, som redan korkat upp sin Whisky, flinade förnöjt! "Ho-ho, ho-ho",  skaldade han glatt och bjöd in Ulf till en skål.


PS. Ulf var precis lika rättvis åt alla håll. Vi förlorade då vi gjorde färre mål. Så enkelt är det..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar