5 december 2012

Reflektion

Viktor "Skägget" Mårtensson?


BIK Karlskoga - Asplöven 3-0
Leksand - Karlskrona 4-0
Västerås - Tingsryd 0-1

Nu vill inte jag vara den som är den, men, det är just de segrar som BIK Karlskoga och Leksand tar på sin hemmais som kan bli avgörande när serien summeras. Dessutom mot lag från botten av serien. Nu kommer självklart BIK Karlskoga och Leksand både tappa poäng och förlora andra matcher men i alla fall. 

Såg dagens match mellan Malmö och Örebro. Ett för dagen trött Malmö stångade sig blodiga mot ett enkelt och disciplinerat spelande Örebro. Ibland är ishockey ett väldigt enkelt spel. Håll bort motståndarna från mål, lägg ut pucken, in med nytt folk, och gör mål på de chanser som dyker upp. Precis så gjorde Örebro idag. Kul att "våra" Kalle Olsson fick sätta två strutar idag. Den första ett halvdant skott som smet under målvaktens benskydd och sakta gled i mål. Det andra via en styrning med röven(!). Alla sätt är bra utom de dåliga, sägs det. 

En spelare som utmärkte sig speciellt i Örebro denna match var Emil Kåberg. Man må tycka vad man vill om  skägget och spelstilen men jäklar vilken nytta han gör för sitt lag. Vill man jämföra honom med vår egen Viktor Mårtensson som har ungefär samma roll i vårt lag så vinner Kåberg en knockoutseger. Emil Kåberg har en enorm förmåga att skapa irritation hos sina motståndare. Hans bästa vapen är varken klubba, spelsinne, eller fysik utan istället en väldigt vass tunga. Idag fick han mer  än en Malmöspelare att fullständigt tappa både fattning och fokus.

Den spelare som närmast kan jämföras med honom ur våra egna led är nog Stefan "Stiffen" Holmgren. Även han hade som bekant en imponerande skäggväxt. Det kanske är det som fattas vår egen Viktor Mårtensson? Låt honom odla ett rejält skägg så blir det ordning även på hans spel:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar