13 december 2012

Alla vi som hatar Leksand klappar nu - klapp,klapp...

Allt sedan det började knaka i fogarna ekonomiskt för anrika Leksand har inläggen på olika forum duggat tätt med synpunkter på Leksand som ishockeylag samt Leksand som Kommun. Särskilt tätt har dessa inlägg duggat på vår egen Gurkburk. Ska sanningen fram finns det inget annat forum, som undertecknad känner till, som lika slaviskt följer och redovisar minsta notis som skrivs i ärendet Leksand.

Man kan undra varför så många Västeråsare går i taket när Leksand kommer på tapeten, typ! Vänder man på steken och tittar från andra hållet så är det väldigt få från Leksand som bryr sig om vår förening. Det finns därmed inget naturligt motsatsförhållande i det hat och den ringaktning som supportrar från Västeråsare uppvisar   i sina inlägg. Nu kan jag självklart inte med säkerhet fastställa att det bara är Västeråsare som skriver inlägg på Gurkburken men för enkelhetens skull skriver jag så. 

För inte så länge sedan var en annan förening lika illa ute. Nämligen Malmö IF. Visst skrevs det även då en hel del inlägg på Gurkburken som belyste detta men då utan samma aggressiva ton och i det närmaste befriat från hatiska tillmälen.

Själv tycker jag det är skandalöst att föreningar, oavsett utövning, missköts så dåligt att de hamnar på ekonomiskt obestånd. Vi själva har som bekant suttit i just den båten. En båt som sjönk med mast, besättning, och hela härligheten. Än idag dras vår föreningen av sviterna från denna konkurs. Trots att det nu gått snart tolv år sedan konkursen inträffade finns det fortfarande många som pratar nedlåtande om VIK Västerås HK som förening. Föreningen fick en "stämpel" på sig som ännu inte försvunnit helt. Av den anledningen, och även med tanke på hur VIK betedde sig mot andra föreningar under sin "storhetstid" i ES , kommer laget aldrig att bli ett "folkets lag" i vår region...

Med bakgrund av vår egen dystra historik är det lite anmärkningsvärt att vi nu, tolv år senare, sitter och så kategoriskt hävdar att andra föreningar borde skämmas. Kanske vi istället borde vara lite mer ödmjuka och inse att vi inte varit så mycket bättre själva. Visserligen har vi andra färger på våra dräkter men under en tid hade vi exakt samma typ av klåpare som styrde vår föreningen som nu tycks driva Leksands IF mot avgrunden.

Det är inte föreningarna som ska skämmas och hängas ut, det är inte supportrar som ska kölhalas och hånas, det är faktiskt de enskilda personer som misskött sina uppdrag som ska slås i järn eller ställas ut på torg för bespottande. Det vore mycket rejälare. Stupstocken tillbaka, kanske?

" Den som är helt utan skuld - kan kasta första stenen"



4 kommentarer:

  1. Inte bara på gurkburken det diskuteras Leksands IF det diskuteras även på Golden Hill,radio,TV,sportbloggare och övrig press och media

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det diskuteras på fler ställen. Men inte i samma överväldigande omfattning.

      Radera
  2. Hatkärlek vet du,lätt att det blir så när det gäller lillasyster leksand

    SvaraRadera
  3. Dessutom är det många leksingar inne på burken och kommenterar inläggen, är dom inte på andra forum som t e x Golden Hill. Dom älskar burken

    SvaraRadera