6 december 2012

Tuna

Svårt och knölig bortamatch. Östra Aros mannar står redo att sätta käppar i hjulet för oss  - igen. Ett "derby" på sitt sätt. Över tid har det alltid varit oerhört svårt för oss att ta poäng i Gränbyhallen. Även om Almtuna kan sägas vara på dekis just nu finns inget som talar för en enkel match. Vår senaste insats mot Tingsryd får gärna fungera som ett varnande exempel. Det lag som bara kör 95% vinner inte sina matcher. 

Vad krävs då för att att snabbt komma tillbaka på vinnarspåret igen? Här vilar ett stort ansvar på våra tränare. De måste se till att väcka spelarna till första nedsläpp och sedan styra och ställa i båset med stor beslutsamhet. Spelare som inte gör sitt jobb måste få höra detta. Det ska vara ord och inga visor. Tydligt ledarskap kombinerat med en del jävlar anamma duger i alla väder. Bänka gärna spelare som inte gör sitt jobb. 

Nu är jag rätt övertygad om att Fagervall har koll på hela ekipaget. Det är nog klart till drabbning på alla händer och fötter.

Några saker som måste fungera för poäng i kvällens match:
- Powerplay: Vi har tappat spets i vårt powerplay. Vi spelar runt, runt, runt för mycket. Varför inte köra lite gammeldags och traditionellt som omväxling? Backskott! In på mål och skotta in trissan! Behöver inte vara svårare än så!

- Formationer: Just nu är det lite "kaos" i alla formationer. Sedan allt fler spelare kommit tillbaka efter skador har Fagervall haft ett litet helsicke att få ihop våra kedjor. Just nu går våra tre första kedjeformationer en aning knyckigt och knackigt. Det blir ingen riktigt rytmen i det offensiva spelet. Korta anfall där vi tappar puck och får jaga hem är mest standard. Jobbigt att tvingas flänga fram och tillbaka över hela isen i varje byte. 

-Vem ska spela med "Bulan" och "Mickis". Ännu är inte svaret givet. Fagervall har provat med Fryklund, Backman och Eriksson. Inget har fungerat fullt ut. Här gäller att få in en tredjelänk som kompletterar. Men vem?

Enskilda spelare:
- Mikael Zettergren: Snart MÅSTE det lossna. För många missade avslut!
- Brady Leisenring: Snart måste pucken in - igen. Länge sedan sist!
- Kenneth Bergkvist: Snart måste det hända - något. Räcker inte att bara jobba hårt! 

Tur att vi kan förlita oss på ett extremt bra målvaktsspel men inte ens det räcker om inte fler forwards börjar göra mål...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar