4 december 2012

Är vi bra eller är vi - bra?

Som luttrad supporter ställer man sig frågan: - Är vi så här bra eller är vi - bra? Har möjligtvis kravbilden på laget successivt ökat lite i smyg i takt med att poängen ramlat in? Troligen är det så. Själv gick jag ut väldigt försynt inför denna säsong och ställde frågan om vi överhuvudtaget skulle nå playoff. Sällan har man fått så fel. Visserligen återstår halva serien att spela, och det är trångt på mitten,  men inte ska vi kunna åka ned under playoff-strecket nu? 

Den hotbild som finns mot oss just nu är att flera lag i mellanskiktet av tabellen ser väldigt starka ut. SSK, Mora, Malmö och även Djurgården kommer starkt. Oskarshamn vill fortsatt vara med i kampen om playoff. Det är minst åtta lag som kommer strida för att nå topp sju och alla lag är faktiskt tillräckligt bra för att lyckas. Inte ens Leksand, som fram till nu sett oerhört stabila ut,  kan vara helt säkra på ett klara en playoffplats. Så tight är det, nämligen! På samma sätt som Malmö nu klättrat uppåt i tabellen genom att spela väldigt bra under november månad så kan ett lag med lite dålig form tappa lika många placeringar. 

Det är med andra ord säkrast för Gulsvart att fortsätta vinna så många matcher som möjligt. Till att börja med kan man passa på att köra över Tingsryd i kvällens match. Ett Tingsryd som är lite av en gåta? Återigen har man lyckats med konststycket att värva ihop ett helt nytt lag, tagit och och skickat iväg spelare under säsong, och misslyckats med att skapa någon form av kontinuitet i truppen. Under en tid hade man Viktor Fasth i målet. Inte ens det räckte för att laget skulle börja vinna i någon större omfattning.  

Vår första match mot Tingsryd i ABB Arena var en märklig historia. TAIF stod för det mesta och bästa av spelet men vi gjorde målen och vann med 5-1. I bortamatchen lyckades vi kämpa till oss en meriterande seger med knappa 1-0. En stark defensiv och en formstark Lars Johansson räckte den gången. Det har med andra ord varit tuffa matcher mot TAIF där vi varit väldigt lyckosamma med poängutfallet.

Den stora frågan är om vi kan fortsätta vinna alla dessa "måstematcher"? Asplöven och Karlskrona är avklarade med fem fina poäng i bagaget. Kan vi inkassera ytterligare tre poäng  i kvällens match eller kommer nu en - dipp? 

Bloggen tror på en kassaskåpssäker seger. Inget målkalas men en betryggande seger med två mål. Det räcker bra för mig...

Tips: 3-1


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar