20 december 2012

Kopitar kontra BerglundDags för match mot Mora. Två tidigare möten har resulterat i var sin seger. Lite märkligt har segrarna kommit på bortaplan i båda fallen. Mora betvingade oss hemma med kraftfulla 2-6 i en match där Patrik Berglund gjorde hemmadebut. Detta till mycket klang och jubel. Men så mycket mer jubel blev det inte den gången ty en viss Anze Kopitar var på spelhumör(4 poäng) och bidrog starkt till att sänka oss. Bättre gick det på bortaplan där vi lyckades nolla Mora. Vinsten skrevs till 2-0 och alla var nöjda. Denna gång betalade våra NHL-proffs tillbaka genom att göra var sitt mål. Det står därmed och härmed  1 - 1  i inbördes matcher.

Sedan sist har Mora förstärkt med ännu en klasspelare. Bobby Ryan har anslutit till truppen. En kille som normalt lirar i Anaheim Ducks. Det är ingen dussinlirare, direkt. Spelar dessutom i samma kedja som nämnde Kopitar. 

Saknas i Mora till kvällens match gör Alexander Hilmersson, Henrik Olsén, Prestin Ryan, Tom Nilsson samt Mikael Wikstrand. Det är även osäkert om Peter Nolander samt Jens Holmström kommer till spel. Vem som vaktar målet bestäms först efter torsdagens värmning. Detta enligt Moras egen hemsida.

Som bekant huserar  Patric Wener som tränare i Mora. Patric har gjort sig "känd" för en del märkliga utspel där han anklagat motståndare för att medvetet försöka skada hans spelare! Ni minns säkert alla efterspelet till en försäsongsmatch där nämnde tränare anmälde halva vår trupp till disciplinnämnden för granskning! Så kan det gå..

Vad ska man då tro om kvällens möte? Tja, det kommer inte bli lätt. Mora är inte att leka med. De dominerade stort hemma mot DIF senast men kunde inte hänga in trissan. Det straffade sig. Noll poäng blev utfallet i den matchen. Vi själva gjorde en helt ok insats borta mot SSK och kunde mycket väl bärgat alla tre poäng. Men uddlösa avslut, lite fummel i egen zon, bidrog till att SSK kunde gå vinnande ur den striden. Spelmässigt, offensivt, såg det däremot riktigt bra ut långa stunder. Synd bara att målvaktsspelet och defensiven svajade för en gångs skull. Som tur var fick vi i alla fall med oss en pinne..

Det som oroar undertecknad är vår oförmåga att få in pucken. Det har gått lite troll i avsluten. Vi kommer behöva lite medflyt i kvällens match. Några avslut som studsar vår väg, helt enkelt. Vi behöver även få fart på målproduktionen i powerplay. En spelform som vi utövare på ett konstruktivt och kreativt sätt utan att få till själva "pricken", om ni förstår hur jag menar. Vi gör helt enkelt så mycket rätt att utdelningen kunde vara bättre..

En reflektion jag gjorde efter matchen mot SSK är: - Såg inte våra formationer mer jämna ut i det offensiva spelet? Banne mig om inte Joakim Fagervall börjar hitta rätt nu. Visst är Berglund och Backlund fortfarande mer dominanta men i alla fall. Tyckte de övriga formationerna visade verkligt gott gry. Något som  kan var avgörande för våra möjligheter att inkassera fler välbehövliga poäng innan Jul!

Mitt tips: 4-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar