28 december 2012

Djurgår´n kommer till staden - göm alla bananer!

Tony Znabel - Djungelpatrullens ledare!


Idag vankas det riktig hockeyfest i Gurkstaden. Degraderade och regenererade Djurgårdens IF kommer på besök. Med överledare Tony Znabel i spetsen. Varför tänker jag nu plötsligt på - Djungelboken? Vem minns inte de underbara, och smått förvirrade, elefanterna i djungelpatrullen! Nåja, tillbaka till ordningen. I laget DIF finns åtskilliga schimp... spelare med både rutin och kunnande. Som tur är, för oss, har de ännu inte visat så mycket av den varan denna säsong. Målvaktsspelet har varit dugligt om ej lysande trots att målvakterna i  DIF borde trivas extra bra i buren! 

Vad kan vi då förvänta oss? För det första kan vi nog förvänta oss lite stök och bök på läktaren denna match. Det ankommer en hel drös, kanske flera drösar, med supportrar från den Kungliga huvudstaden och de kommer göra anspråk på både det ena och det andra. Rykten påstår att det kan uppstå visst kaos då antalet biljetter som tilldelas motståndarlag är rätt knapert. Kanske lite gammaldags upploppsstämning vid entrén? Som det var på sjuttio och åttiotalet då det var kutym att köa utomhus i en timme innan biljettluckorna öppnade för att få tillträde till hallen! Det var "härliga tider".

- För den mer räddhågade går det alldeles utmärkt att stanna hemma och åse denna drabbning via VIASAT.

Tittar vi på formen lagen emellan så har DIF rätt skaplig form. Under Tony Zabels ledning har laget plockat anständigt med poäng de senaste tio elva omgångarna. Spelet har inte varit helt övertygande men då poängen ramlar in duger det gott. Angående Tony Zabel så måste jag ställa en uppriktig fråga: "Hade inte hockeyspelare mer hår förr i tiden"? Någon som tänkt på det? Var och varannan ishockeyspelare tycks vara "bolded" i dessa tider. Beror det på hjälmarna, schampot, eller grasserar det någon form av galloperande  håravfallsepidemi i de svenska omklädningsrummen? Kom bara inte och säg att det är snyggt..

Avstängningen av Mikael Backlund inför kvällens match öppnar upp för något nytt och intressant. Fagervall tvingas spräcka på duon "Bulan" och "Mickis" och kanske är det inte bara av ondo. Vi har alla sett problemet. Än hur tränare Fagervall försökt har ännu ingen spelare fungerat bra som tredje-man mellan dessa två spelare. Kanske är lösningen att sära på NHL-grabbarna och låta dem leda var sin formation? 

Det vi får leva på, som vanligt, är ett lysande målvaktsspel, en stark defensiv, ett oerhört starkt boxplay. Sedan blir det till att hugga på chanser när DIF trycker på lite i övermod. Deras backar har mest agerat som backar denna säsong. Och då tänker jag på de backar som man staplar tomglas i. Faktum är att backspelet kan rent av vara DIF:s stora akilleshäl denna säsong! Offensivt kan DIF mäta sig med alla andra lag, men defensivt, där ser det vekt ut.

Hur slutar då matchen? Vi vinner, om än knappt, och glädjande nog gör Stefan Warg sitt första mål!




6 kommentarer:

  1. Lycka till i kväll, Dotterns Kille djurgårdare har valt att gå på AIK-Timrå och spela in Djurgårdsmatchen, så i bland undrar jag om han inte är Djurgårdare bara för att reta oss :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det! Ja, du! "Man vet aldrig vart haren har sin gång" (gammalt bonde-ordspråk)

      Radera
  2. Du fick rätt med att Warg gjorde sitt första mål, tyvärr inte VIK vinst. Känns som något måste göras för att få igång straffskyttet och Lasse i mål. Kan man träna detta med/mot andra lag? (för att göra det lite mer realistiskt och slippa träna straffar mot egna målvakten)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg matchen från TV idag. Fascinerande. Man får en helt annan distans till det som händer. Är stolt över lagets insats. Trots allt dominerade vi cirka 50 minuter mot ett bra DIF. Just nu saknar vi en målskytt. Känner mig nöjd och lugn trots "bara" en poäng..

      LIF spelade ut SSK igår och fick med sig noll(0) poäng.

      Radera
    2. Det roliga med att se matchen live är just bristen på distans och den extremt nervpåfrestande närheten till alla känslor. Saknar alltid publiken, decibel och dofterna mm när man nån enstaka match per säsong är sjuk och ugglar framför tv:n.
      Glad att vara VIKare, fast nog behöver vi träna på straffar och allt som hör därtill i ett separat träningsläger en eller två veckor i sträck :)

      Radera
    3. Visst är det mycket häftigare att stå på läktaren men varje säsong tvingas jag se en och annan match via TV. Man är lika nervös som vanligt och ålar runt i soffan för att parera skott och tacklingar. Men det är lite "häftigt" att se matchen ur ett annat perspektiv...

      Radera