26 december 2012

Ärorika segrar...

Det finns segrar och så finns det segrar. Dagens match är av den senare kategorin. En riktigt jävla bra seger! Att möta ett hungrigt Oskarshamn på bortaplan efter okänt antal julbord, med lite däst mage och aningen stela ben(!), är banne mig en bedrift! Det är denna typ av segrar som bygger ett lag, ger styrka, skapar framtidstro, och större förtroende över egna förmågor. Idag var vi inte duktiga på att vinna men däremot helt omöjliga att besegra. Att IKO inte lyckades få utdelning på något av sina många powerplay måste vara någon form av rekord. Då man bara följde matchen via webbradion var det svårt att skapa sig en bild av hur spelet såg ut. Man fick dock inte intryck av att domaren var hemmabetonad utan att det mer var VIK:are som tog dåliga beslut. Annars vill man gärna, och ofta, anklaga domare för att vara både enögda och partiska. 

Vad kan man annat göra än att än en gång lyfta på hatten för vår helt fantastiske Lars Johansson! Vilken gång i ordningen var detta som han åter räddade poäng till vår fördel? 

Lite kuriosa från första perioden:
IKO spelade fyra(4) powerplay men lyckas bara få tre(3) skott på mål totalt i perioden? Man kan undra hur många puckar som träffade Gulsvarta klubbor och benskydd denna kväll?

Att sedan Patrik Berglund får lägga in en puck i tomt mål på slutet var nästan för bra för att vara sant. Trots att vi fick spela 4 mot 6 sista minuten så lyckas vi klara Oskarshamns anstormning. Starkt, sa Bill! Fenomenalt, sa Bull!

Väntar med spänning på vad Fredrik Söderström kommer säga efter lagets tredje raka förlust..

Höll på att glömma! Tim Heed! Såja, ett mål framåt idag. Strålande. Gör du två till mot DIF har du kvittat alla indianare som resulterat med mål i baken:)

Till sist ett citat från direktrapportering via tidningen Barometern. Kommentatorn är en aning uppgiven då OIK inte lyckas göra mål i powerplay. När så IKO åter får chansen till powerplay skrev han följande:
Christian Gustafsson, OT: PP IKO. - Scandella blir upphakad. Skönt för Västerås, nu kan de andas ut i två minuter...
Humor:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar