6 december 2012

Seger med andan i halsen..

Almtuna - Västerås 4-5
Svårt att skriva om en match som man själv inte sett men av kommentarer att döma tycks segern varit rättvis om än knapp. När man följde matchen via Radiosportens resultatservice samtidigt som man såg SSK mot Oskarshamn på Viaplay blev intrycket splittrat. 2-0 blev till 2-1 som blev 4-1 som blev 4-4 som blev 5-4 till slut med våra ögon sett. Enligt vittnen till matchen gjorde vi en gedigen första och en hygglig andra för att sedan somna till i inledningen av tredje. Men med lite flyt kunde "Mickis" peta in målet till 5-4 som visade sig bli vinstmålet.

Man får citera Håkan "Skalle-Per" Södergren som sa att "det behövs inte spelas vackert, bara man vinner"! Lite så kanske det var i sista perioden idag. Bra även att Fagervall tog en timeout efter Almtunas kvittering till 4-4 så att laget fick samla sig lite. Något som inte gjordes i den märkliga matchen mot Leksand då vi tappade en 4-1 ledning till 4-5 på knappt tio minuter i den andra perioden.

Det mest glädjande idag var målskyttarna i form av Markus Eriksson(2) och Jonte Berg(1). Härligt! Tydligen hade inte Lars Johansson sin bästa kväll i kväll men det är inte mycket att förfasa sig över. Även han måste få göra en mer normal insats.

Angående matchen mellan SSK och Oskarshamn måste jag säga att SSK såg lite bleka ut medan Oskarshamn imponerade STORT på mig. De var riktigt bra i denna match. Deras lina med Victor LöfstedtEvan McGrath och Morten H Poulsen  i spetsen dominerade stort. Nu tycks de även ha en riktigt bra målvakt. IKO spelar en rak, tung, fartfylld ishockey där de alltid går närmsta vägen mot mål. Utan extremt bra målvaktsspel från SSK:s Idoff hade IKO vunnit denna match. Varning är härmed utfärdad inför nästa möte med detta gäng..