21 december 2012

Gnällgänget BIK Karlskoga!

Aj,aj.aj! Domarn, han slog mig!


Har nyss avnjutit en spännande match mellan BIK Karlskoga och SSK. En rafflande match där BIK till slut gick segrande ur striden. En sak slog mig dock: - Varför är BIK:s spelare så otroligt gnälliga? Det är ett ständigt gnäll så fort en spelare får sig en tryckare eller en smäll. Då ska det viftas italiensk med armar och ben och beklagas framför domaren. Då de själva anser sig spela "tufft" och "frejdigt" så måste de banne mig lära sig att ta stryk likväl som att dela ut. Detta exempelgjordes vid flera tillfällen i dagens match och speciellt under andra perioden. Det började med att Marcus Johansson fick en, i mina ögon regelrätt höfttackling. Kunde han då ta den smällen, som en man, och spela vidare? Svaret blev nej. Istället kastade han sig över den SSK:are som tacklat honom och började slåss. Det intressanta var domarens bedömning av det hela. SSK drabbades av 2 min för ruffing(!) medan Marcus Johansson fick 2+2 för samma incident. Det jag, och kommentatorerna, ställde oss frågande till var varför SSK:aren fick 2 min ruffing? TV-bilderna visade tydligt att han SSK:aren GJORDE INGENTING utan var helt passiv i bråket!

Detta var ett, av många, exempel där BIK Karlskoga lyckades få domarens bedömning med sig. Det var också en bidragande anledning till att man kunde vinna matchen!

Den andra, än mer horribla, situationen var när två spelare kolliderade i mittzon. På TV-reprisen såg man att BIK:spelaren träffades i ansiktet vid kollisionen. Vad dömde domaren, efter ett rejält tumult ,där han blev omringad av de blåa? Jo, han dömde 2+2 för krosshecking(?) då det uppstod blodvite! En intressant diskussion utbröt genast på #twitter där alla var ense om att domaren gjort en helt tokig bedömning av händelsen! Möjligtvis var det axeln som träffade i ansiktet...

Det ironiska, eller kulmen på det hela, var att höra intervjun med Olimb efter matchen. Han hävdade att det var SSK som började spela fult(!) för att få dem ur balans? Där ser man så olika man kan tycka allt beroende på tröjfärg!

- Jag tycker BIK Karlskoga är ett förbaskat bra ishockeylag men de är faktiskt jävligt gnälliga!

PS! Någon som såg när en spelare i BIK avsiktligt fullföljde mot Idoff i SSK när han redan blockerat pucken? Jo, jag menar det. Blev man förvånad? Nej..

- För min del får givetvis BIK Karlskoga spela precis hur de vill. Men då får de också stå för sitt sätt och spela på ett rakryggat sätt.

För övrigt håller Gråhns-effekten i sig för Örebro! Ny förlust idag. Denna gång mot Almtuna. 0-2 slutade matchen. Vad säger man? Världsklass..

Djurgården tycks ha fått upp ångan ordentligt! Idag avfärdade man Oskarshamn på ett bra sätt. Är det bara vi som är ur form för tillfället?



5 kommentarer:

  1. Ok så du menar då att 2+2 var ok på M.Johansson då? Han fick 2 min roughing samt 2 minuter för en crosschecking som inte fanns. Wolmer erkände ju efter att den sistnämnda var felaktig. Sen angående påkörning av målvakten. Blundade du när SSK spelaren åkte in mot Gistedt ca 3 sekunder efter att Gistedt plockat pucken i tredje perioden? Drevet mot BIK kommer alltid finnas där, och det ökar ju mer poäng de tar, märkligt va? Mutade domare kanske. God Jul! /Tompa

    SvaraRadera
  2. Notera även att BIK toppar utvisningsligan med snitt på 19,03 minuter per match.

    http://stats.swehockey.se/Teams/Statistics/FairPlay/3005

    SvaraRadera
  3. 1. Det är inte gnälligt att piska på en spelare efter, en i eget tycke, regelvidrig tackling. Däremot ganska osmart eftersom det blir powerplay för motståndarna.

    2. Det är inte gnälligt när man får motståndarens klubba i ansiktet och man måste in och sys ihop. Bra regel om eget ansvar för sin klubba och ett riktigt domslut.

    3. Att komma sent in på målvakten kan kallas mycket men knappast gnälligt. Du vet syftet och det fungerade klockrent.

    Bofors är mycket men inte gnälliga.
    Gnällbältet har sitt epic-centrum på närkesslätten och sträcker sig tydligen ända bort till Västerås och nu oxå över mälaren till Södertälje...
    Kolla in deras forum, där man gråter ut: http://www.sodertaljesk.se/forum/forumview.aspx

    SvaraRadera
  4. Tack för intressanta kommentarer! Självklart ska man försvara sitt eget lag. Vi tycker alla olika utifrån våra egna klubbfärger. Jag håller fast vid min åsikt och ni vid er. Så ska det vara..

    SvaraRadera
  5. Gurk-Olle är en jävla gnällspik han med-typisk gnällbältare....BIK står för modern ishockey-titta på Canada i JVM och jämför! Fart och kraft, och ALDRIG ge upp....watch and learn!

    SvaraRadera