2 december 2012

1 - 0

Man blir ibland Matt av att se Fornataros energi

Karlskrona - Västerås 0-1
Ibland behövs inte mer. Ett mål mer än motståndaren innebär alltid tre goa poäng. På samma sätt vann vi borta mot Tingsryd då även denna match slutade 1-0 till oss. Dagen till ära försökte jag se matchen via Hockeyallsvenskans webbsändning. Det gick så där. Först en bit in i andra perioden fungerade betaltjänsten. Men det var inte slut med det. Ständiga avbrott störde sändningen. Att det sedan inte finns kommentatorer eller ens en matchklocka är bedrövligt. Hallå! Vi lever på 2000-talet! Ska det vara så svårt att länka in matchtiden i sändningen?

Av det som framgick av bilderna från Karlskrona så spelade vi väldigt tätt i defensiven och hade en hel del fina chanser framåt. Båda målvakterna spelade riktigt riktigt bra. Vi brände många fina lägen i några powerplay under de sista två perioderna. Där måste vi bli mer effektiva. Det spelas runt lite väl mycket istället för att sätta upp pucken till back som får kruta på. Omständligt är ordet. 

I mina ögon var det ingen speciell spelare som stack ut. Alla bidrog med hårt och disciplinerat arbete. Alla backar spelade med bra marginal. Inget duttande med pucken. Bra, bra. Lasse Johansson gjorde några fina räddningar när KHK öste på i sina pp. Annars var det rätt lugnt där bak. I vanlig ordning styrde vår defensiv bort de flesta försöken till farliga avslut vilket bidrog till att Lasse kunde hålla tätt.

Karlskrona är ett helt annat lag än när vi mötte dem  på hemmaplan. Betydligt stabilare, rejälare, över hela planen. Bra fart på rören framåt och en stor och tung backbesättning som höll undan framför eget mål. Det är nog bara en tidsfråga innan de börjar få ordning på trupperna och plockar poäng mer regelbundet. Frågan är bara om de hinner ifatt?

Avslutningsvis känns det skönt att konstatera ett trendbrott denna säsong. Vi vinner mot "bottenlagen"! Det är vi inte bortskämda med sedan tidigare säsonger då vi haft en märklig förmåga att ställa till det för oss mot sämre motstånd. Underbart!

Lite typiskt att Patrik "Bulan" Berglund blir matchvinnare. Det fanns andra som missade fina lägen men "Bulan" levererar....

Kan vi nu hålla ångan uppe även mot "bottenlaget" Tingsryd på tisdag vore jag oerhört tacksam. Kanske vi kan få njuta av en match där vi tar kommandot från start och håller i fram till slutsignalen. Gärna med några måls marginal. Spänning är härligt men någon gång vill man se en match utan risk för hjärtsvikt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar