16 december 2012

Snart drar det igång igen - allvaret!

På tisdag smäller det i Axa Sports Center. Då kommer VIK Västerås HK försöka ta revansch för två tidigare förluster mot SSK. Den första förlusten kom just på bortaplan. Det var första matchen med Patrik Berglund i laget, om jag inte minns fel. Vi tyckte det var bra att han fick debutera lite i smyg på bortaplan.

Inför denna match, som var omgång fyra, hade vi tre raka utan förlust:
VIK-Tingsryd 5-1
Almtuna-VIK 1-2
VIK-Troja 4-3 (str)

Vi började matchen riktigt bra och de första tio minuterna förlades mest i SSK:s försvarszon. Ett SSK som inför matchen lyckats med bedriften att förlora sina tre första matcher. Men denna match gled oss ur händerna. En spelvändning från SSK, lite fummel av våra backar, ett halvtaskigt målvaktsingripande, och SSK fick sitt livsviktiga ledningsmål. Trots att vi radade upp chanser resten av matchen fick vi inte med oss några poäng. SSK kunde gå ifrån till 4-1 och ta sin första seger för säsongen och vår egen segerrad på tre matcher tog abrupt slut.

Andra mötet mot SSK kom i omgång 17. Inför denna drabbning hade vi fyra raka segrar:
VIK-Karlskrona 8-2
Tingsryd-VIK 0-1
VIK-Almtuna 4-1
Troja/Ljungby-VIK 2-3

Matchen var av blandad kvalitet från vår sida. Vi spelade stundtals bra men hade även perioder då de flesta puckar passades fel. Inför sista perioden var ställningen 2-1 i hemmafavör. Lite kuriosa var att i denna match fick David "bom-bom" Lundbohm chansen efter sin deportering till andraligan i Finland. Kvällen till ära fick han spela med Patrik Berglund och Mikael Backlund. David gjorde inget större avtryck i matchen men var samtidigt inte sämre än någon annan. Den sista perioden i denna match blev ett långt lidande för hemmapubliken. Gulsvart fick fullständigt soppatorsk och kunde inte stå emot ett jagande och aggressivt spelande SSK. 2-1 blev 2-2 som blev 2-3 och slutligen 2-4. SSK var helt klart mycket starkare sista perioden och vann till slut helt rättvist. Återigen hade SSK satt stopp för vår segersvit som denna gång stannade vid fyra raka segrar!

Inför tisdagens drabbning har vi två raka segrar:
Almtuna - VIK 4-5
VIK-Troja 3-1

Frågan är nu om det går bättre denna gång eller om SSK återigen sätter stopp för vår segerrad! Ser man till formkurvor lagen emellan så är det hugget som stucket. Dock vill jag höja att varningens finger över vår egen form just nu. Inställningen kommer säkerligen finnas där. Så även viljan och ambitionen. Men kommer SPELET att hittat tillbaka? Våra fyra senaste matcher har präglats av svårigheter att komma till riktigt bra avslut, halvtama powerplay, och en relativt uddlös offensiv där vi tappat puck och drabbats av spelvändningar. Som tur är har vår defensiv varit närmast klanderfri och målvaktsspelet grandiost och därmed räddat poäng i jämna matcher.

Skulle vara fina fisken med en trea borta mot SSK!