4 december 2012

Grattis Tingsryd!

Västerås - Tingsryd 0-1
Det blev som det blev. Redan efter sju åtta minuter av den första perioden fick jag en känsla av att det kunde bli en tung kväll i ABB Arena. Då hade vi redan hunnit med att bjuda Tingsryd på tre eller fyra fina spelvändningar där vi tappade puck i mittzon eller vid anfallande blå linje. Och så fortsatte det under första perioden. Sällsynt mycket pucktapp från vår sida där vi fick jaga hem i panik för att avstyra Tingsryds ofta giftiga attacker. Först perioden slutade mållös men kunde lika gärna slutat 1-1 eller 3-3.

I den andra perioden förväntade man sig att Gulsvart skulle ta tag i saken och börja bestämma mer på isen. Men så blev icke fallet. Tingsryd stred och kämpade tappert över hela isen och kom ständigt i farliga attacker mot vårt mål. Under några minuter i andra perioden var det så många give-and-go från båda lagen att det mest liknade en basketmatch. Vi anföll, kom djupt ned med våra forwards, tappade pucken och fick jaga hem. Ständigt. Ofta blev det rena kalabaliken i egen zon där Tingsryd konsekvent lyfte in pucken mot vårt mål. Fler än en gång bildade de Gulsvarta spelarna rena rama TV-puckshögen framför eget mål.

Tredje  perioden fortsatte på samma sätt. Vi försökte och försökte men våra attacker blev för det mesta uddlösa. När vi kunde skjuta valde vi att passa. Och när vi passade blev det framför eller bakom medspelarna. Tingsryd såg sin chans och gick för ett ledningsmål. Två klockrena ribbträffar och ett bortdömt mål. Det var facit innan TAIF, inte alls oförtjänt, lyckades pillra in matchens enda mål i slutet av sista perioden.

Bloggen finner ingen anledning att hitta syndabockar efter dagens match. Alla spelare kämpade tappert i sextio minuter men det kommer matcher under en lång säsong där spelet helt enkelt inte klaffar. Detta var en sådan match. Vi har under de senaste matcherna mot Asplöven, Örebro och Karlskrona haft millimetrar och flyt med oss. Det gav åtta poäng. Idag studsade det lite emot. Vi har även vunnit två täta matcher mot Tingsryd tidigare denna säsong utan att vi varit det bästa laget. Man kan helt enkelt säga att det var TAIF:s tur att vinna denna gång. Tingsryd gav sig själva chansen att vinna genom otroligt hårt arbete samt en fenomenalt duktig målvakt. Dessutom vågade de verkligen spela för seger. All heder till TAIF som säkert kommer hjälpa oss genom att vinna mot våra konkurrenter i kommande omgångar. Allt jämnar ut sig, typ!

Avslutningsvis lite kuriosa:
- Tre gånger slog TAIF:s backar av klubborna för våra spelare. Domaren dömde: Inget!
- En gång slog VIK-back av klubban för TAIF:spelare. Domaren dömde: 2 min slashing!
- Två gånger under matchens sista fem minuter slet Tingsryds backar hjälmen av Marcus Jonsson vilket tvingade honom att åka och byta och vi tappade tryck i anfallszon. Domaren dömde: Inget!

- I övrigt gjorde domaren en fullt godkänd insats och påverkade inte utgången av matchen.

Nu väntar en läskigt bortamatch. Fram till nu har vi alltid kommit tillbaka starkt efter en förlust. Kanske är denna förlust bra! Nu vet spelarna att man inte får tumma på detaljerna det minsta. Även om man ligger på andra plats i serien innebär det inte någon form av frikort fram till mål och poäng. Det gäller att spela varje match som om det vore den sista. Misstänker att hela laget längtar till drabbningen mot Almtuna och då få möjligheten att visa hur bra de kan spela när alla är på tå.