1 januari 2013

GurkOlle siar om 2013

Om inte "Z" börjar göra mål..


Årets första inlägg. Kommer nu. Alldeles strax. Ska bara veckla ut fingrarna och rensa tangentbordet från konfetti och brödsmulor. Kladdigt blir det om man spiller sockerdricka mitt bland tangenter. Bör undvikas. Den nyfikne kan alltid med hjälp av ett förstoringsglas examinera sitt tangentbord på alldeles egen risk. Mycket intressant bor det mellan "E" och "R" som exempel. Allt från löss till små trivsamma kvalster. Nog om detta.

Det kommer självklart inträffa en del märkliga, underhållande, tragiska, spännande, dråpliga saker under kommande vårsäsong i Hockeyallsvenskan. Här kommer ett litet smakprov:

- Peter Andersson i Örebro kommer halka på en tvål, ådra sig kotförskjutning, och ledningen i klubben beslutar genast att entlediga honom från alla uppdrag under konvalecenstiden. Istället rekryteras Harald Lyckner på korttidskontrakt! Håkan Loob försöker lägga in sitt veto men får ett slagskott i nacken och drar sig ur diskussionen.

- BIK Karlskogas arena Nobelhallen döms plötsligt ut av miljöinspektionen. Vid en besiktning visar det sig att kylanläggningen blivit manipulerad och istället för miljövänlig koldioxid som köldbärare hittar man finkel! Finkel kallas olika kemiska ämnen som uppkommer i små mängder vid mäskjäsning i syfte att framställa drickbar sprit. Detta ansåg man vara mycket förvånande och beslöt därför att, tills en noggrann utredning var gjord, stänga Nobelhallen för spel. Det ryktades även att man fann ett förråd fyllt med tomma plastdunkar!

- Mikael "Z" Zettergren stöter av en slump ihop med en kvinna med mystiskt ursprung. Hon talar svävande, och med svepande gester, men budskapet når till slut fram. Hon erbjuder "Z" ett elixir som ska förlösa måltorkan. "Z" som känner att alla vägar måste prövas antar erbjudandet. Tyvärr gör inte "Z" mer mål men blir Sveriges snabbaste forward i baklängesåkning på en skridsko!

- Malmö IF som länge kämpat i uppförsbacke bestämmer sig plötsligt för en radikal förändring. Då allt tycks gå i stå, poängen uteblir, Percy hotar att släcka lyset i arenan, värvar man MrMadHawk som assisterande tränare. Hans bidrag blir att utrusta små TV-skärmar i visiren på alla spelare där de får instruktioner via #twitter samtidigt som de har direktkontakt med sina agenter. 

- Leksand IF ombildas från AB till AB. Efter en lyckad rekonstruktion passar man på att utöka verksamheten med sömnad och bergsklättring. Tanken bakom detta är att man på ett bättre sätt ska kunna sy ihop sin ekonomi och samt att spelarna effektivare ska kunna ta sig ur djupa formsvackor.

-----

Så lite allvar:
"Det nya året inleds med en viss optimism kring NHL-konflikten. I dag träffas de stridande parterna på nytt för att diskutera motbudet som NHLPA lämnade i går.

- Vi tillbringade stora delar av eftermiddagen med spelarfacket. De besvarade budet vi lämnade i torsdags på ett omfattande sätt genom att ta upp alla frågor som vi hade lyft i vårt bud. Just nu befinner vi oss i processen att gå igenom deras svar, kommenterade Gary Bettman sent i går kväll, rapporterar ESPN.

Övrigt: Säsongen måste starta senast den 19/1.
Källa: https://www.facebook.com/Hockeyprat

Från #Twitter 130101 18:39
"Marie Lehmann ‏@svtlehmann
Många NHL-initierade höjdare på vårt hotell. Snacket? Att det inte blir nån NHL-säsong i år. Där ser man"



God fortsättning!


4 kommentarer:

  1. Har följt din blogg ett tag nu... och kan bara säga att du verkar väldigt avundsjuk på Bik eller Bofors eller vad dom nu heter.. vet att du är Vikare men det verkar som du vara Bikare det kanske du är innerts inne...men det lär du väl aldrig erkänna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst fan är jag avundsjuk på BIK Karlskoga! Vem är inte det? Jag vill att min egen förening ska lyckas lika bra. Jag erkänner, utan omsvep, att jag är avundsjuk på deras fenomenala förmåga att bygga bra lag med små medel. Finns anledning för många föreningar att ta lärdom...

      Radera
    2. Men, inte är jag BIK:are inte. Där går gränsen...

      Radera
    3. Sedan jag började med denna blogg (0904) har jag hunnit med att bli beskylld för att vara SmygLeksing, AIK:are, Örebroare. Och nu, BIK:are! Man tar sig för pannan..

      Radera