13 januari 2013

Släpp Viktor Loss - det är vår!

Nu kör vi!


Efter en längre tids kräftgång, spelmässigt, för Gulsvart är det nu dags att vända saker rätt igen. Återställa lite ordning och reda i leden. Bevisligen finns det just nu spelare i trupper som kan delas in i följande kategorier: Vill inte, kan inte, vågar inte

Det är erbarmerligt dåligt. Rent av uselt, genomuselt, bedrövligt, välj vad du vill. Ishockey är i grunden ett oerhört okomplicerat spel. Du behöver inte vara särdeles begåvad för att hålla i en klubba eller åka skridskor. Det handlar om motorik och balans. Den eventuella hjärnverksamheten inskränker sig till mer basala saker som att ta på sig alla skydd i rätt ordning. I allt övrigt handlar ishockey om adrenalin, att jobba hårt, att kämpa. Tre ingredienser som bär väldigt långt. Ska sanningen fram kan inget ishockeylag, knappt något lag, klara sig utan dessa självklara egenskaper av sina utövare.

Mitt budskap inför dagens match, och gärna alla efterföljande, är att alla spelare i laget anammar denna min tes, mitt mantra, min uppmaning: - Skit i finliret och på med blåstället!

Och, nu kommer det fiffiga, låt några särskilt utvalda spelare gå i bräschen för denna nya ordning. Varför inte ge Viktor Mårtensson än mer istid, mer ansvar, mer utrymme? Vi vet alla att han har sina begränsningar när det gäller finliret men kompenserar detta med något som alla andra tycks sakna just nu: - En jävla vilja att göra något på isen!

Jag är helt övertygad om att publiken vill se en tydlig attitydförändring i Gulsvart idag. Jag, vi, vill se ett lag som verkligen brinner! Ett lag som är så fyllt av adrenalin och vilja att vinna så det formligen ångar om hjälmarna i varje byte. Skit i om spelet haltar, passningar inte sitter på bladet, om pucken studsar snett. Med stenhårt arbete kommer våra motståndare tröttna och bjuda på allt mer i alla zoner. Vi kommer, tack vare denna intensitet och jävlaranamma, få våra chanser och möjligheter. 

En annan, oerhört viktig sak, är att publiken kommer väckas upp, börja tro, och unisont stödja laget. Det i sin tur kommer ge extra kraft och energi till laget att orka driva på i byte efter byte. 

Så, Viktor Mårtensson, ta nu täten och visa att även VIK kan spela med stort hjärta! Nu, om någonsin, behöver laget en frälsare. Scenen är din....

Rykten och annat:
- För övrigt ryktas det om att Leif Strömberg är på väg in till Örebro!
- Örebro lånar in en elitserieback

Tips: Idag blir det kross! Vi vinner med 7-1!

Dagens #Twitter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar