14 januari 2013

Asplöven - en "nära döden upplevelse", för vissa!

Märkliga reaktioner från vissa(VLT) efter matchen mot Asplöven. Här kommer vårt kära Gulsvart ut med en formsvacka djupare än det värsta krondiket, nerver utanpå tröjorna, prestationsångest som lyser lång väg, men hittar en framkomlig väg till tre ytterst viktiga poäng! Hurra, hurra, hurra, HURRA, säger jag. Vad annat kan man säga?

Att förvänta sig glamourhockey(VLT) i det utsatta läge som laget befinner sig i är aningen magstarkt och insiktslöst, tycker jag! Visst var vi snubblande nära att få en riktigt jobbig start i denna match då Asplöven var ofina nog att sätta full fart framåt och nagla fast oss i egen zon under sekvenser i den första perioden. Som väl är har vi Lars Johansson som klev upp "stort" och med både tur och skicklighet höll trissan borta från nätet. Där hade man hjärtat i grannens strupe, typ!

Men så kom det förlösande första målet, 1-0, i vårt tredje powerplay. Skott, retur, och Marcus Eriksson kunder snirkla in pucken ur snäv vinkel. 

Under den andra perioden spelades stundtals en annorlunda form av ishockey i ABB Arena än vi sett tidigare denna säsong. Den präglades till lika stora delar av misstag som famntag. Det var inte alltid vackert att se. Men vad gjorde det då Kenneth "Bacon" Bergqvist plötsligt blixtrade till, tog saken i egna händer, och  stänkte in 2-0 på egen retur! I allt övrigt kan vi lämna denna period utan vidare kommentarer. Nej, en sak till: - Jävlar i mitt skal vad Stefan Warg kämpade och slet i egen zon!

Tredje perioden blev aningen bättre än den andra. Men bara aningen. Nu syntes tydligt en ängslan i spelet. Våra Gulsvarta hjältar ville så gärna knyta ihop säcken och bärga tre poäng. Viljan vara ibland större än kunnandet och Asplöven högg vilt omkring sig i ivern att reducera. Det var spänt, kan man säga, ute på isen. 

Återigen passar vi på att göra ett mål när det som mest behövdes. Denna gång samma visa. Skott, retur, mål. Viktor Backman drog iväg ett skott som tog i masken på målisen och Markus Kinisjärvi snappade upp returen till 3-0.  Märkligt nog var 3-0 målet nästan en kopia av 1-0. Samma läge, vinkel, retur, och mål.

Svårt att lyfta fram enskilda spelare ur denna match men gör ett försök:
- Lars Johansson, räddade oss flera gånger denna match. TACK!
- "Bacon" gjorde mål! Det var på tiden..
- Kinisjärvi gjorde mål! Det var på - tiden...
- Markus "Messy" Jonsson slet som vanligt, jobbig typ, typ!
- Markus Eriksson, fina handleder på den killen!

- Emmerdahl, Warg, Lindh jobbade kopiöst i egen zon och visade precis rätt vilja. Starkt!
- Viktor Mårtensson överaskade mig, och många andra, med friska takter offensivt. Härligt!

Överlag vill jag nog ge alla spelare godkänt på temat - Kämpa!

Visst, det var inte vackert, det som skedde på isen, men det var ack så värdefullt! Tack Gulsvart för tre underbara poäng...

Dagens #Twitter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar