8 januari 2013

Inför Leksand IF alt Rekonstruktion IF

Snart dags mina vänner att åter snöpa Dalarnas stolthet. Få dem att vända tillbaka till sin koja med skammens rodnad på sina kinder. Såg matchen de spelade mot Djurgården och då imponerade de inte. Såg ut som om den senaste tidens matcher tagit ut sin rätt. Kanske inte fysiskt utan mer på det mentala planet. Udden, spetsen, som normalt är LIF´s adelsmärke lyste denna gång med sin frånvaro. DIF kunde förvånansvärt enkelt, med decimerat manskap pga sjukdom, hålla undan till uddamålsseger med 2-1. 

Kuriosa 1:
-Asplöven förberedde avfärd till Mora. Ett problem bara. Den beställda bussen dök inte upp? Orsak! Asplöven hade inte betalt tidigare resor. Bussen kom till slut men Asplöven tvingades slanta upp pengar kontant innan spelarna fick gå ombord. Pinsamt, sa Bull!




Jag bedömer våra chanser som goda att ta poäng, rent av vinna, borta mot Leksand på onsdag. Anledningen till min optimismen? Djurgårdens spel. De var inte bra, DIF, rent spelmässigt men de spelade väldigt smart vilket iofs kan sägas vara bra spel, typ. De lät LIF åka runt ute i sarghörnen och väntade på lite puckdräll. Så fort LIF slarvade med pucken stack man iväg på mål. Omställningshockey på högsta nivå. Gissar att LIF ägde puck 75% av tiden och mest i anfallszon. 

Själv bedömer jag att vi har ett stabilare spel än Djurgården, har fler spelare som orkar arbeta stenhårt, samt har fler skickliga avslutare(!). Det finns med andra ord ingen anledning att tro på annat än poäng eller seger. Så får det bli.

Kuriosa 2:
- Kristian Huselius, som nyss kommit igång med spel i AIK meddelar idag att han helt lägger av med ishockey! Skador sätter stopp. Tragiskt och tråkigt. Kan inte vara kul att avsluta pga skada. Se bara på Peter Forsbergs skadeelände som ändade hans karriär. Det kostar på att spela ishockey..


Nyheten om Conny Strömbergs återkomst har satt fart på alla Örebroare. Mätningar i olika sociala medier visar att en stor majoritet välkomnar honom tillbaka. Det väntas även storpublik till Behrn Arena på fredag. Alla vill se mannen, myten, legenden göra entré på isovalen. Kanske är detta precis den mentala boost som Örebro behöver för att komma på spåret! Just denna hausse inför match och nya förhoppningar inför framtiden!
- GE OSS EN CONNY!

Spelarrykten #VIKhockey
EDIT: Nåddes just av ett rykte som säger att en spelare från TAIF, Mark Santorellikan bli aktuell för Gulsvart. Rykten är roliga, intressanta och likt ballonger. De kan innehålla endast - luft! "Källan" påstår sig ha "kontakter" och pekar på att Fagervall ledde TAIF förra säsongen och vet vad han får. Det finns lite substans i det hela om man samtidigt betänker att TAIF har stora likviditetsproblem just nu. De är helt enkelt tvingade att kapa i sina lönekostnader.
Fortsättning följer...

EDIT 2: Nytt obekräftat rykte. Eric Moe Leksand. Får ingen speltid. Vad sägs? Som vanligt helt obekräftat men från källa som har hygglig insikt.
Fortsättning följer...

-------

Dagens #Twitter:1

Dagens #Twitter:2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar