25 januari 2013

Men vad fan - skjut!

Det är Leksands fel!


Dags för svårspelade Almtuna hemma i ABB Arena på fredag. Laget kommer från en mindre bra insats borta mot Tingsryd. Återigen hade vi förtvivlat svårt att få in trissan. Ett mål på sextio minuter är inte speciellt många mål. Visserligen var Tim Heeds prestation berömvärd men det är då fan att det ska till en back för att göra ett sådan konstmål!

Mot Almtuna förväntar jag mig nu en rejäl islossning för våra forwards. Ut med tummen ur arslet, kliv ur bekvämlighetszonen, fram med stridskuken, och bara kör! Kötta! Ska det va så svårt?

Ok, jag vet. Vi måste tänka defensivt, inte gå bort oss, täcka sarger, vara vaksamma, spela klokt, utnyttja motståndarnas misstag, etc etc. Men snälla någon! Allt detta är att anpassa sig till sin motståndare. Att ge bort initiativet. Ge bort "momentum". Bli stående på hälarna. Det är inte bra. På hemmaplan är det vi som ska bestämma. Vi ska inte stå med kepsen i hand och vänta på en chans eller två. Vi ska skapa våra chanser genom idogt arbete, skridskoåkning, energi, aggressivitet, jävlarsanamma och hans morbror! Så, mina kära spelare i Gulsvart: - Käka taggtråd, strama åt suppen, knyt fast hjälmen, in med tandskyddet och "ba kör".

Just nu svajar BIK Karlskoga betänkligt. De har tre raka torsk och tar sig an bottenlaget TAIF. Normalt ska BIK vinna, enkelt, men nu är det inte "normalt" någonstans. Tingsryd kämpar för sin fortsatta existens i HA och kommer kriga arslet av sig. Finns en möjlighet att de snor poäng. Det finns med andra ord flera möjliga scenarier inom kort.

Vinst mot AIS samtidigt som BIK torskar och vi kan kliva upp på en direktplats via seger borta mot Karlskoga i nästa omgång! Sug på den, ni! Finns med andra ord möjligheter här. Som inte får förspillas. All respekt till Almtuna men i dagsläget är de ett "skitgäng" som vi bara ska tvåla dit. Punkt!

- Nu vill jag se Santorelli och Johansson på allvar. Nu ska de leverera. NU! Inte sedan, NU

Tips: 7-2




1 kommentar: