26 januari 2013

Seger - men lite surt och sött på något sätt

Inte lätt att göra mål - typ!
Illustration: GurkOlle



Västerås - Almtuna 3-2 (sudden)
Jajjamensan fattas bara! Vi vann mot svårspelade och desperata Almtuna. Vackert så. Tyvärr blev det bara två pinnar. "Men två är mer än ett", skulle säkert Brasse Brännström skanderat i Fem myror är fler än fyra elefanter! Och visst är det med viss kluvenhet man summerar matchen. Ömson vin och ömsom vatten men ändå en lite föraning om något bättre. Inte mycket bättre, det vore förmätet att skriva. Men ändå! Det fanns stundtals skeenden på isen där man såg början på något nytt. En förändring. 

Första perioden började på ett alldeles förträffligt sätt då Stefan Warg bara smällde in 1-0 redan efter 17(!) sekunder. Så ska det se ut. Första perioden var på många sätt en godkänd period av Gulsvart.

Vid flera tillfällen lyckades vi på ett konstruktivt sätt spela oss ur egen zon med både fart och finess och ta oss fram till fina avslut. Vi lyckades hitta spelvägar och passningar som öppnade upp Almtunas defensiv flera gånger med bra målchanser som resultat. Tyvärr, tyvärr brände vi de flesta lägena som vanligt. Men i alla fall! Det gäller att hitta glädjeämnen även i den tråkigaste av vardagar. 

Fram till mitten av sista perioden kändes det som om vi förde matchen men inte riktigt kunde ta över, få kommandot. Almtuna stretade emot bra, skapade sina lägen och var inte alls ofarliga. När vi så lyckades göra 2-0 genom David Lundbohm i 5 mot 3 kändes matchen vunnen. Där satt spiken i kistan för AIS, typ , speciellt då vi kunde fortsätta spela i powerplay. Nu gällde det bara att spela lite smart så skulle vi kunna inkassera tre välbehövliga poäng.

Men smart spelade vi inte. Vi bjöd istället Almtuna möjligheten att kontra i vårt powerplay och självklart hängde de in reducering till 1-2. Mörker! Och det blev inte ljusare efter denna fadäs. Bara någon minut senare slarvade vi med markeringen i hemjobbet och Almtuna kunde smälla in kvitteringen till 2-2! Ridå och en nödvändig timeout av Fagervall.

- Direkt efter denna timeout var Almtuna på vippen att trycka in ett ledningsmål men med mycken möda och stort besvär kunde vi avvärja den chansen! Där höll man andan...

Lyckligtvis kunde vi vinna denna match i sudden. En match vi borde vunnit under full tid sett till skapade målchanser samt det faktum att vi hade 2-0 med mindre än tio minuter att spela. Men så här är ju ishockey. Och det är det vi alla älskar. Åtminstone när det går vår väg...

Hur ska man då summera matchen? Jo, ett litet fall framåt offensivt:
- David Lundbohm ser pigg ut. Fint mål i powerplay..
- Defensiven i stort sett klockren, förutom vid 2-2...
- Lars Johansson stabil men hade lite oflyt vid 2-2
- Eric Johansson ser intressant ut men behöver komma in i tempot bättre...
- Powerplay bättre än på länge trots dålig utdelning..
- Stefan Warg fortsätter att leverera - offensivt!
- Offensivt hade vi fler vettiga kombinationer än på länge...

- Det är inte nu vi ska vara bäst:)

Almtuna då? Med tanke på deras tabellposition, deras form, samt decimerade spelartrupp tycker jag att de spelade riktigt bra stundtals. Men visst såg man att de har en tung säsong i ryggen. I sitt eget powerplay spelade de runt pucken rätt skickligt men vem skulle ta avslut? Överlag hade de rätt svårt att komma in ordentligt mot mål för att skapa de riktigt heta chanserna. Men man måste villigt erkänna att det skiljde inte mycket lagen åt i denna match. Toppen mot botten? Ja, poängmässigt men inte spelmässigt..



5 kommentarer:

  1. hetsa!!:) bik-vik 4-1!!

    SvaraRadera
  2. Det är lätt att skriva blogginlägg när man vunnit men om man är det minsta seriös så får man ur sig något även vid förlust. Varför är Västerås så ängsliga ? Burskydd i alla lägen när BIK i samma läge bara vänder upp och sätter fart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym! Visst ska jag skriva. Men om du följer mig på #twitter så vet du varför jag inte skrivit ännu. Ibland har man helt enkelt inte tid. Men, ge dig till tåls en kort sekund, minut, så kommer det ett inlägg:)

      Radera
  3. Både en kort sekund och en kort minut har passerat för länge sen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såja, nu har jag kommit hem från jobbet, ätit lite god mat, vilat en stund, varit ut med alla hundar, och skrivit ett inlägg:)

      Radera