20 augusti 2009

Västerås - Kloten

Folkfest?
Västerås 3 - Kloten 2

Match nummer två för Gulsvart i denna cup blev en efterlängtad seger - på flera sätt! Äntligen kunde vi knipa en seger och undgå ännu en "snöplig förlust"! Äntligen fick vi lite utdelning på allt uppoffrande slit! Äntligen studsade puckuslingen vår väg.

För det skall erkännas, utan omsvep, att fram till i slutet av andra perioden var det inte mycket som var rätt. Visserligen hankade vi oss fram och höll oss kvar i matchen men alla eventuella linjer i spelet lyste med sin frånvaro. Till viss del kan detta tillskrivas motståndaren, Kloten, som var riktigt aggresiva och hade bra fart under rören. Kloten har fram till nu varit betydligt vassare och rappare än både Rögle och Timrå. Extra starkt då av "oss" att lyckas vinna trots stundtals väldigt taffligt spel!

Efter kvitteringen till 2 -2 i slutet av andra perioden lyfte sig Gulsvart en aning, fick lite mer fart, blev lite mer aggresiva, och plötsligt var det TÄVLING på isen! Smågrinigt och småfult i de flesta närkamper. Precis som det skall vara i en träningsmatch för att den skall ge något meningsfullt i utbyte! För ett ögonblick kändes det som om vi spelade mot Almtuna! Det kom in känslor i matchen. Perfekt!

Nåväl. Sista perioden blev en orgie i stök, bök och kamp över hela isen. Utvisningarna duggade tätt åt bägge hållen. Powerplay och boxplay löste därmed av varandra! Gulsvart vek inte ned sig en millimeter och vaskade fram ett och annat läge för ett avgörande.

Matchen slutade oavgjort och gick därmed till förlängning och efterföljande suddenstraffar. Och se på faen! VIK lyckades förvalta sitt pund och tog, som jag ser det, en meriterande seger mot ett spelskickligt Kloten! Där fick han, Anders Eldebrink, den gamle SSK:aren :)

***
VIK-Kloten 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Första perioden:
0-1 (0.13) Sven Lindemann (Marcel Jenni),
1-1 (13.36) Dennis Rasmussen (Anton Mylläri) spel fem mot fyra,
1-2 (17.43) Denis Hollenstein (Patrick von Gunten).
Andra perioden: 2-2 (16.24) Kalle Olsson (Andreas Valdix, Alexander Ribbenstrand).
Tredje perioden: -. Sudden: -. Straffar: 3-2 Marcus Söderkvist.
Skott: 25-36 (6-11, 10-7, 7-11, 1-7, 1-0).
Utvisningar: VIK: 9x2, 1x10. Kloten: 14x2, 1x10.
Domare: Mikael Lindkvist, Järfälla.