12 augusti 2009

Säsongens första seger!

Pelle utan svansen - Uppsalas stolthet!

Pelles Gäng 1 - Gurkorna 3
[VLT] [UNT]

Ja jag vet! Man skall inte dra för stora växlar av en enda vinst! Men, det är alltid lika skönt i alla fall, med en seger! Det är minsann inte kattskit att spöa Almtuna nu för tiden. Det är ett mycket kompetent lag som kommer ställa till med en hel del elände för oss alla kommande säsong. Det finns de som tror att AIS kan gå så långt som till kvalserien. Och varför inte? De har ett på pappret starkare lag än förra säsongen så allt är möjligt!

Det om något gör denna seger extra skön. Vi står med ett i många stycken helt nytt lag och saknar, troligen, ett riktigt bra powerplay. Ett powerplay som många gånger räddade oss förra säsongen. Själv minns jag förra årets försäsongsmatcher tydligt. Gemensamt för dem alla var vår oförmåga att föra spelet i fem mot fem. Där var vi faktiskt dåliga - stundtals. Men så fort vi fick chans till pp så kom "Arla" och Olausson in och fixade till det hela!

I år får, eller måste, vi troligen förlita oss på att laget klarar av att skapa chanser, samt att göra mål, i spel fem mot fem istället! Kan aldrig tänka mig att Ivarsson och Nilsson kan få ihop en lika framträdande powerplay-femma som förra året!

För övrigt gillar jag skarpt Jonas Rönnqvist(tränaren) i AIS! Sällan man hör honom försöka bortförklara en förlust! Där har "sur-janne" i Växjö mycket att lära...


För övrigt fick Leksand en lektion av Luleå (1-4) samt AIK vann mot SSK med 3- 3! Ja, just det! AIK:arna var lyriska efter halva matchen då man ledde med 3-0 och "lekte" med "kringlorna" från Södertälje! Sedan gick något fel - tydligen och "skitgänget" SSK kunde gå ifatt! Säkert domarens fel:)

Och, ja, självklart! Våra vänner, Leksandsfansen, är deppiga efter sin förlust! Varför kan man fråga sig? Hade de verkligen förväntat sig en seger mot ett tänkt topplag i ES? Det är nog bra, på många sätt, att alla LIF-fans redan från början, denna säsong, inser att det är en bit kvar innan de kan mäta sig med ES-lagen! Trots allt är det i kvalserien det gäller!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar