18 augusti 2009

Challe Berglund skall vara nöjd....

.... med segern, men inte med sitt lag!


En efterlängtad match. Västerås mot Timrå i Succé Cup! Bloggen var, som 1400 andra besökare, väldigt nyfiken på hur långt Ivarsson och Nilsson hunnit med lagbygget. Tror inte många besökare var besvikna vid hemgång. Det spel som Västerås visade upp var något nytt och annorlunda mot förra säsongen. Borta var överlämningar, bakomryggenpass och hörnsnurrande i anfallzon. Nu var det mer skotta alla puckar mot mål! In och skym målvakten! Gå rakt mot mål!

Genom detta "enkla" spel radade Västerås upp chanser under hela matchen. Puckar dansade runt och i målgården men ständigt denne målvakt som lyckades vispa bort puckuslingen! Vår gamle "Loppan" satte redan i andra minuten en puck i insidan(!) av stolpen!

Jag bryr mig inte om att redovisa periodvis hur det utvecklade sig. Det finns det andra som är mer skickade att göra. Bloggen väljer istället att ge sina intryck av våra nyförvärv samt spelet i stort! Så håll till godo för här kommer en typiskt subjektiv bedömning:)


Försvarsspelet:
- En väldig skillnad mot förra säsongen. Under hela matchen räknade jag till tre (3) misstag av våra backar! Det var vad de han med under ett byte förra säsongen - typ! Olyckligtvis var det dagens kapten Andreas Lindh som stod för ett avgörande misstag. Ett lite löst pass bakom eget mål som Timråspelare bröt och vips stod det 0 - 1! Detta när det var drygt 2 minuter kvar av matchen! Dubbeltungt kan man säga....

Målvaktsspelet:
- Kan inte sätta något riktigt omdöme då "Tarras" inte hade så mycket att göra! Kan låta konstigt då vi möter ett ES-lag men är ett faktum! Timrå skapade väldigt lite klara målchanser så det var en lugn kväll för målvakten!

Anfallsspelet:
- Den utmärkande skillnaden mot förra året har jag redan nämt men säger det igen! Mycket rakare spel mot mål, och framför allt, mer tyngd! Nu bröt spelarna fram mot mål och med viss framgång. Så fort man kom in i zon dök spelare på mål för att ta strid, skymma målvakt, och skotten kom som på beställning. Man sköt från alla håll och kanter. Det var många puckar som studsade runt i målgården utan att våra forwards fick trycka dit puckhelvetet:)

Helhetsintrycket:
- Utan att dra några stora växlar av en enda match måste jag i alla fall konstatera följande: - I år kommer vi få fyra femmor som är väldigt jämna och stabila. Åt bägge hållen! Och det är inte det sämsta!

Skall återkomma med en betraktelse över våra nyförvärvs prestationer!

Vad skall man då säga om Timrå! Mycket svårt att bedöma huruvida de gick för fullt, hade viktiga spelare borta, hade motivation etc etc. Men vid några tillfällen fick man en känsla av att de försökte sig på en tempohöjning. Dock kom de ständigt av sig då Västerås stod upp bra och inte gav dem utrymme att briljera. Skall man kommentera utgången av denna match så hade Timrå en del tur som avgick med segern. De var nämligen inte det bästa laget, men, de gjorde färre misstag, och det avgjorde denna match!

Slutsummering:
- Å ena sidan är man nöjd med att vi spelade jämt med ett ES-lag, men, å andra sidan besviken över att vi inte kunde sätta några av alla fina chanser och vinna en match som denna! VIK behöver några vinster över "bättre lag" för att stå mentalt rustade då vi möter MIF, AIK och Leksand i allsvenskan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar