21 augusti 2009

Rögle - Timrå


Rögle - Timrå 0 - 3

Period 1:
- Ett lag på isen och det är - Timrå! Rögle blir frånåkta, bortdribblade och nästan förnedrade. Timrå "leker" in 1 - 0 och 2 - 0! Eleganta mål där pucken får lyftas in i tom kasse. Timrå har flera mycket goda chanser till både 3 - 0 och 4 - 0! Men istället för att fortsätta spela koncentrerat, och sätta chanserna, tar leklusten över och det skall bjudas på extrapassningar. Rögle inte alls med i matchen!
Skott: 3 - 21 ( Då räknade man snällt - till Rögles fördel!)


Andra perioden:
- Man förväntar sig att Timrå skall komma ut och "avsluta" jobbet men vad händer? Rögle bjuds in och tar över allt mer. Under några minuter av andra perioden skapar Rögle hysteriska chanser där pucken bokstavligen ligger på mållinjen vid flera tillfällen. Med mycket tur, och stor möda, håller Timrå undan målet från påhälsning. Perioden går klart till Rögle som plötsligt är det lag som har fart i allt de gör! Någon som fattar hur ett lag kan tappa allt som Timrå gjorde? Inte jag i alla fall!
Skott: 11 - 6 ( Och nu pratar vi om JÄTTECHANSER som Rögle bommar)


Tredje perioden:
- Samma matchbild som i andra. Det är Rögle som trummar på med allt de har. Ständigt lyckas de sätta Timrå under press vilket renderar dem flera utvisningar. Powerplay är dock fortfarande uddlöst och Timrå lyckas åter krångla sig ur Rögles grepp. Under senare delen av sista perioden kommer ett antal utvisningar som förstör kvällen för Rögle, Timrå får chansen att spela 5 mot 4 och 5 mot 3 inom en kort tidsrymd. Rögle orkar inte hålla emot och 3 - 0 till Timrå sitter elegant!
Skott: 14 - 4

Summering:
- Timrå vinner matchen med 3 - 0 men Rögle vinner perioderna med 2 - 1! Idrott är underligt! Jag har alltid svårt att begripa hur ett lag som börjar så övertygande kan tappa allt! Med lite flyt i avslutningarna kunde Rögle stått som segrare! Så underlig var matchen.! Helt klart är att Timrå höll ungefär samma nivå som i första matchen mot oss medan Rögle var snäppet vassare än i den tidigare matchen mot Kloten.


Mål:
0 - 1
(6.53) Niklas Anger
0 - 2 (10.52) Timo Pärssinen
0 - 3 (53.25) Laurent Meunier
Skott: 28–31
Utvisningar:
Timrå: 18x2
Rögle: 18x2


- Det finns viss risk att Rögle kommer ta igen denna förlust mot oss i sista matchen. De tycks fått upp lite mer fart nu:)Kvällens behållning var den röststarka Timråklack som rest ned från Sundsvall för att följa sitt lag! Deras favorit denna kväll var domaren Sören Persson som plockade ut Röglespelare när det som bäst behövdes! Sören Persson lämnade isen allt medan Timråklacken skanderade: - Vi vill se Sören Persson vinka! Och det gjorde Sören Persson:)


3 kommentarer: