3 augusti 2009

Det såg ut som när kalvar...

..släpps ut om våren!Nu är vi äntligen på väg. Å ena sidan känns det sorgesamt då denna ispremiär deklarerar att ännu en sommar går mot sitt slut, men, å andra sidan ger den löften om något annat som nog så väl kan duga som ersättning! En lång svindlande, vindlande, och dramatisk färd mot nästa års kvalserie! För dit kommer vi ?

Som en av många hade Bloggen bänkat sig i ABB Arena denna underbara augustidag som till mångas förvåning bjöd på en strålande sol från en i det närmaste klarblå himmel. Innan hade Hökåsengropen besökts för ett avkopplande bad. Från stekande sol och bad till kyla och is inom loppet av någon timme! Häftigt!

Utan att gå in på spelarkritik kan man konstatera att det nu i laget finns komponenter som saknades förra säsongen. Känslan blev, när man tittade ut över spelarna, att det nu finns en annan jämnhet i truppen. Rent av känns det som om laget är "uppgraderat" på alla poster. Små förändringar som på sikt kommer skapa ett homogent och starkt LAG!

Utan att på något sätt förringa de spelare som lämnat laget till denna säsong så infinner sig insikten att vi ersatt de flyktade spelarna med både kvalitet och rutin! Den känsla man fick var entydig. Denna säsong kommer inte lagets eventuella framgångar byggas på enstaka spelares individuella skicklighet. Nej, denna säsong kommer lagets framgångar grundas av jämnhet! Vi kommer troligen slippa se ett lag som presterar "berg-och-dalbane-hockey från match till match eller från en period till en annan!

Prognosen pekar på tre oehört jämna femmor som alla kan "producera" samt spela stabilt bakåt och därtill en fjärdefemma som avlastning med mer blandad sammansättning beroende på matchers karaktär och betydelse!

Till sist måste bloggen, trots allt, delge er alla en kommentar som hördes från läktaren under matchen mellan de vita och svarta:

- Öh! Den där Jonas Johansson, eller vad han heter, han ser ut som Olausson, fast bättre!


Alla till Uppsala onsdag nästa vecka! Nu kör vi:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar