17 augusti 2009

Nu börjar det ....

Vad förväntar vi oss – eller – vad har vi rätt att ställa för krav på kommande säsong?


Inför en säsong står man alltid lika oviss. Är det denna säsong laget plötsligt skall blomma ut och frukterna skördas. Skall det ur denna trupp födas en tilltro så stark att den överskuggar bristen på viss kvalité? Kommer spelare, som tidigare fört en ganska bekväm och undanskymd roll i laget, nu iklä sig rollen av härförare och frontfigurer?


Ty, så är det i alla kollektiv. Några banar mark, röjer väg, tar strid, medan andra tacksamt följer i upptrampade spår! I skydd av de större och starkare väljer de att agera i skuggan istället för att själva ta klivet ut i rampljuset! Rädslan att misslyckas är större än viljan att lyckas och därmed väljer de ofta den enklaste vägen. Denna räddhågsenhet är av ondo. Den tillför inget. Den är destruktiv. Den bromsar. Den skapar inte möjligheter.


De som är satta att leda årets trupp, tränarna, har nu ett mangrant arbete framledes. Under några korta intensiva veckor med träningsmatcher skall alla kort synas, vändas, och granskas. Inga möjligheter får lämnas oprövade. För att tränarna skall lyckas i detta uppdrag måste varje spelare, vid varje matchtillfälle, göra sitt yttersta för att visa sina kvalitéer och brister. De får inte mörka eller undanhålla något. Ärligt måste de deklarera sitt intresse för att bidra till lagets väl och ve. Fripassagerare är inte önskvärda. På denna skuta måsta alla ro. Ingen kommer undan! Signalen från ledare, tränare och förening skall vara glasklar och omöjlig att misstolka! Den som inte gör jobbet fullt ut skall skickas överbord via plankan, med eller utan flytväst, spelar ingen roll!


Under några dagar kommer Gulsvart att få bekänna den första färgen. Fågel eller fisk! Vill alla vara med eller finns tankar om annat? Bloggen förväntar sig inte vinster mot ES-lag eller ett topplag som Kloten. Däremot förväntar sig bloggen att det gulsvarta hjärtat finns med från början. Mottot skall vara: - Här tas inga fångar, full fart in i kaklet, start och stopp! Intensiva byten där tungan hänger som en slips när man åker till avbytarbåset!


Det finns massor av frågor att ställa men bloggen väljer att avvakta denna cup först. Spelarna måste få en chans att visa upp sig innan kravbilden ställs. Lycka till nu Gulsvart och låt oss tillsammans visa besökande lag att det fortfarande finns ett bra lag i gamla ”Rockis”!

- Hata, hata, hata Bandyklubben!


(PS. Bilden är helt ogenerat stulen "någonstans från rymden" och hör troligen hemma på VIK.se)

''Hockeydomare är som Ikea möbler, det ser bra ut från början, men sedan märker du att det fattas en skruv''

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar