19 augusti 2009

Rögle BK - Kloten

Detta, mina damer och herrar, var inte mycket att berätta om. Det var nämligen en match som inte gav något alls för oss åskådare. Man kan undra, lite stillsamt, om den överhuvudtaget gav något ens för de inblandade! Låt vara att det handlar om en träningsmatch i en träningsturnering, men för böveln, utan energi eller engagemang blir det en väldigt slätstruken anrättning! En annan inbillar sig att det är i dessa matcher som trupper skall formeras och strategier utvecklas. Spelare skall gallras efter prestation. Men om inte spelarna går in för uppgiften till 100% måste det vara hopplöst för ansvariga tränare att bedöma och göra sitt urval.
Nåväl. Nu till matchen.

Första perioden var en jämn historia där Kloten stod för det mer vägvinnande spelet med överraskande fyndigt passningsspel. Rögle svarade med lite mer "dumpa puck" och in och grotta längs sarger och inne i hörnen. Genom några Klotenutvisningar fick Rögle visst tryck under den senare delen av perioden. Att kalla Rögles pp för uselt är närmast ett understatement!

Perioden slutar 0 - 0 och det får anses rättvist. Kloten har haft några få men klara målchanser medan Rögle genom sina pp fått visst tryck mot Kloten, dock utan udd.

Andra perioden inleds med att Kloten under de första minuterna lyckas med konststycket att missa tre tillfällen att hänga in pucken i öppet mål! De spelar sig ofta elegant igenom mittzon och kommer i 2 mot 1 lägen mot backar. Men skärpan lyser med sin frånvaro! I slutet av perioden belönas Rögle med ännu ett pp och lyckas med viss möda få till ett avslut från back som går i mål! Det var en misslyckad rensning av Klotenspelare som hamnade i gapet på Rögleback som tog några skär in i zonen, knäppte iväg ett skott, som en skymd Klotenmålvakt fick släppa förbi sig!

Perioden slutar 1 - 0 till Rögle som lite orättvist leder! Men det är målen som räknas. Punkt! Kloten fortsatte att spela en typ av 80-talshockey med fina pucksläpp i mittzon följt av några snabba sidledspass i anfallszon avrundat med skott. Rögle ångar på med sitt mer statiska spel. Väldigt mycket "dumpa puck", in och jaga, jobba längs sarger etc. Där är Rögle tyngre än Kloten som under matchens gång drar på sig den ena hakningsutvisningen efter den andra!

Tredje perioden kommer Rögle ut ganska bra inledningsvis. Försöker öka tempot och för lite press på Kloten. Dock utan att skapa nämvärt mycket. Under senare delen av perioden kontrar, eller vänder Kloten spelet, och spelar sig till ett nytt 2 mot 1-läge! Skott, rädding, retur rakt ut och 1 - 1! Mycket rättvist så långt!
Kloten lyckas även sätta vinstpucken, 2- 1 , när det är 2 minuter kvar men Christer Lärking, dagens domare, väljer att döma bort målet. Troligen för att en Klotenspelare lyckas flytta målburen innan pucken passerar mållinjen!
Skott totalt: 29 -30

Matchen slutar 1- 1 och följs av förlängning där Kloten får inleda med spel 4 mot 3 pga en sen Rögleutvising i period 3. Trots småfyndigt spel med flera fina avslut reder Rögle ut stormen och det går vidare till straffar! Där vinner Rögle med 2 straffar i mål mot Klotens enda!


Summering av mina intryck:
- Rögle har en bra bit kvar till ES-nivå! Om jag tyckte Timrå såg bleka ut så var Rögle stundtals ännu blekare! Rögle saknade helt linjer i sitt anfallsspel. Inte alls det spelskickliga Rögle man vant sig vid att se. Idag var det väldigt mycket sargspel.

- Kloten överraskar med en trevlig, och kanske naiv, form av ishockey. Det påminner inte lite om hur det såg ut i Rocklunda under 80-talet! Spelarna är inte rädda att åka med puck och försöka ta sig förbi "sin gubbe"! De sökte gärna långa pass i mittzon till spelare med fart istället för att bara dumpa ned pucken. Såg lite vågat ut ibland men med bättre skärpa i avsluten kunde Kloten mycket väl vunnit!

Over and out! Nu dags för fotboll! Zlatan - Barcelona - typ!


- Pust! Nu är Barcelonamatchen över och Zlatan har begått premiär! Mäktigt! 98.000 tusen åskådare! Jösses!

Tänkte bara tillägga angående Rögle. Det fanns två spelare som utmärkte sig lite i matchen. Det var Högardh och Kempe! Högardh var nog lagets bäste spelare. Det hände lite när han hade puck! Mario Kempe försökte utmana emellanåt! I övrigt var till och med "busen" Gath oerhört passiv. Det om något är ett tydligt tecken på att det bara är försäsong ännu:)


2 kommentarer:

 1. Kloten är rankat 11 i Europa, medan Rögle är rankat 70. Det var med andra ord inte vilket jävla skitlag som helst som Rögle mötte. Det enda svenska lag som är rankat högre än Kloten är Färjestad som ligger på 5:e plats. Att Rögle inte kommer upp till ES-nivå är med andra ord rent löjeväckande. Som parentes kan nämnas att Västerås är rankat 106.
  Allt enligt www.hockeyarchive.com.

  SvaraRadera
 2. - Stämmer bra det! Kloten har en hög ranking. Men efter att ha sett dem både träna och spela år jag persónligen lite fundersam på vad denna ranking bygger på!

  ---

  Har för övrigt sett Rögle många gånger genom åren och sällan har det sett så taffligt ut! Men allt kan bara bli bättre!

  SvaraRadera