15 augusti 2009

AIK - igen!

Det är något lurt med föreningen AIK Ishockey!Under en lång tid florerade ett illvilligt rykte om ett stort ekonomiskt underskott för klubben. Detta tillbakavisades, eller förringades, av ansvariga personer som valde att hänvisa till en ”framtida redovisning”.

Parralellt med detta ”rykte” började föreningen marknadsföra och sälja olika typer av erbjudanden till sina medlemmar inför den kommande säsongen. Bland annat salufördes ett nytt Guldkort vilket ger innehavaren möjlighet att följa sitt lag kommande tre(!) säsonger! Med andra ord gavs intrycket av att allt var bara finfint och ”nu siktar vi på ES kommande säsong!” Tjossan!

För AIK:s supportrar kom därför sanningen om den ekonomiska situationen som en rejäl käftsmäll! Till råga på allt visade det sig att styrelsen medvetet ”mörkat” sanningen med hänsyn till – vad då?

Som en följd av allt detta uttalade sig sittande ordförande, Mats Hedenström, att han inte ställde upp till omval! Ursäkta liknelsen, men, började råttorna fly det sjunkande skeppet, eller hade man i styrelsen internt insett att man måste ”agera” på något sätt för att visa handlingskraft!

Frågeställningen blir då naturligtvis: - Är Mats Hedenström ett offer eller en bedragare?
Är han en Judas som nu får klä skott för hela styrelsens misslyckande, eller, var han hjärnan bakom allt? Min erfarenhet av föreningsarbete är att alla i en styrelse har del i de beslut som fattas. Så måste det ha varit även här! Det är svårt att tänka sig en falang, eller gruppering, inom denna lilla krets, som tagit självständiga beslut!

Idag står AIK starka(!) med ny styrelse och ny ordförande redo att ta sig an såväl de sportsliga som ekonomiska spörsmålen. Frågan är då om det fått full insyn, och förståelse för, det tillstånd klubben da facto befinner sig i! Har de förstått sakernas beskaffenhet – kort sagt?

Dagens artikel i SVD tyder på att mycket är osagt i affären AIK. Risken är uppenbar att det nu kommer fram ”sanningar” från olika håll där man på olika sätt vill avsäga sig sitt eget ansvar. Skuldbördan kommer att kastas mellan de inblandade! En ”vendetta” är att vänta där ”den smutsiga byken i AIK Hockey ” kommer att nagelfaras av alla!"

Eller som en person insatt i hela affären uttryckte det: - Nu måste all skiten fram!

Personligen lider jag med alla knattar, pojklag, juniorlag, ledare och föräldrar som på ideell basis sliter arslet av sig för sin klubb - samt alla trogna supportrar! Det kan inte vara roligt för dem att vara AIK:are i dessa dagar!

Nu har även Aftonbladet publicerat en artikel i detta prekära ämne!


Uppdaterad:090816 (12:45)
Ett klarläggande från AIK Hockey
Med anledning av lördagens artikel i SvD vill styrelsen för AIK Hockey göra följande klarläggande:
- Sakfrågan kring hyrorna i SvD:s artikel är korrekt. Dock är slutledningen att AIK Hockeys skuldberda ökat från 8,2 Mkr med ytterligare 3 Mkr fullständigt felaktig. Hyran har resultatsförts fram till 30.4.2009 som är bokslutsdatum. Därefter har vi påförts hyra för två månader, maj och juni, cirka 233tkr. Dessutom innehåller Solna Stads krav vissa felaktigheter. Dessa, samt hur styrelsen i AIK Hockey tänkt lösa frågan, kommer att diskuteras med kommunen vid ett möte kommande veckan.
Styrelsen för AIK Hockey (källa: aik.se)

Avdelning: Rätt skall vara rätt!2 kommentarer:

  1. "Personligen lider jag med alla knattar, pojklag, juniorlag, ledare och föräldrar som på ideell basis sliter arslet av sig för sin klubb! Det kan inte vara roligt för dem nu att vara AIK:are!"

    För att inte tala om alla oss hockeygnagare (dvs. supportrar) som lägger ned tid, pengar och en jävla massa energi på att stötta vår klubb. Det är inte första gången som vi ser det hända. Nu väntar jag bara på tiggarbreven...

    SvaraRadera
  2. - Sjävklart! Håller med dig! Alla supportrar, nåja, nästan alla;)

    SvaraRadera