27 augusti 2009

Alltid detta Leksand...

"Ut med det gamla - in med det äldre!"


Bloggen erkänner utan omsvep: - Jag gillar Leksand! Varför detta märkliga tillkännagivande? Jo. för så här är det! Leksand lyckas alltid, på något sätt, varje säsong, personifiera, exempelgöra och tydliggöra allt som vi själva inte vill, vågar eller kan! De bestämmer sig för en uttalad färdväg, spikar en målsättning, deklarerar en målbild, för att i nästa ögonblick göra tvärtom - igen!

Jag bara älskar det! Det senaste är "trenden" att satsa på svenska spelare, eller, egna juniorer! Eller är kanske trenden att inte fortsätta kasta pengar i Siljan? Å andra sidan, kastar man mer pengar i Siljan kan man ju till slut gå över sjön till derbyn mot Mora! Det är kanske den långsiktiga investering som vi andra ännu inte förstått! En symboliskt bro av pengar mellan trätobrödernas fästen!

När det gäller satsningen på juniorer verkar den en aning vacklande! Eller också väljer man att definiera innebörden av begreppet "junior" annorlunda? Allt är som bekant relativt! Väljer man bort en spelare som är 42 mot en som är 39 så har man bevisligen "föryngrat"! Ratar man däremot en spelare som är 31 mot en 38:åring går inte ekvationen ihop lika självklart! Å andra sidan kanske 38:åringen är vital som en 28:åring, och då bär argumenten igen!

Att Leksand sedan värvar en spelare som skickas till Norge(!), för att spela sig iform, är så gudomligt vackert att man blir tårögd av hänförelse! Att ingen tänkt på det förut! Lukten av tång, torsk och råolja kommer stärka spelaren både mentalt och fysiskt!

Det senaste tillskottet av nytänkade är att Janne Houkko skall blogga direkt från omklädningsrummet efter match! Men jaha, tänker undertecknad, och vågar inte ens sia om vad som då kan nå ut till en häpen omvärld...

Har jag missat något? Säkerligen, men det kommer i ett annat inlägg! Kan man annat än älska en föreningen som har en sådan enastående förmåga att ständigt undergräva sin egen möjlighet till framgång?

Vi ses den 16:e:)


(detta inlägg är ett, av flera, vars avsikt är att underminera Leksandsfansens makalösa tro på sig själva, samt underbygga en dolsk och innerlig stämning inför den stundande premiären! I krig och kärlek är som bekant alla medel tillåtna!)



6 kommentarer:

  1. 10 Juniorer har spelat i Leksands lag under försäsongen. Satsningen kunde vara större, men den är absolut på rätt väg.

    SvaraRadera
  2. - 10 juniorer under försäsong är bra, men 3 juniorer under säsong är bättre!

    SvaraRadera
  3. Att Leksand sedan värvar en spelare som skickas till Norge(!), för att spela sig iform, är så gudomligt vackert att man blir tårögd av hänförelse! Att ingen tänkt på det förut! Lukten av tång, torsk och råolja kommer stärka spelaren både mentalt och fysiskt!


    Snacka om att inte vara insatt...artisktkontrakt? Hört det förut...okunniga gurkpajas!

    SvaraRadera
  4. Ja anonym här ovan...och hade du varit mer insatt och kunnig, så hade ju du fattat att han menar Norge kanske inte är det bästa stället för en "artist" att spela sig i form på. Tycker du att Foppa borde åka till Ungern för att få upp tempot också??!!

    SvaraRadera
  5. Vad vore den här bloggen utan Leksand ;)

    SvaraRadera
  6. - Denna blogg får all sin näring utav Leksand! Likt en vampyr suger den ut allt som går:)

    SvaraRadera