14 december 2009

Zebra - Zedåligt - Blind!



Ibland är det inte lätt att vara Zebra!

Humor, eller skrattet, är ofta uppståndet ur vardagliga händelser. Banala saker och skeenden som tagna ur sitt sammanhang ofta får en komisk prägel. Ett sådant exempel är supportrar till ett förlorande lag som förgäves försöker hitta ursäkter till lagets skrala resultat genom att skylla på tredje man. I detta fall – Zebran!


Istället för att helt krankt erkänna att det egna laget inte räckte till, eller att det andra laget var bättre, hemfaller supportrar till att på alla sätt förneka det egna lagets brister och istället projicera misslyckandet på domaren. Det tar sig ibland uttryck som är minst sagt bisarra – men underhållande.

Efter att ha surfat runt på Svenska Fans forum under snart ett år kan denna blogg nu presentera en topp-tre-lista på det lag vars supportrar oftast hemfaller till dessa övningar.

1. AIK
2. AIK
3. AIK

På fjärde plats kommer AIK och därefter AIK – typ!

4 kommentarer:

  1. Och just den omgång som det flesta AIKare var överens om att det inte var domaren som avgjorde även om han var usel! Då passar GurkOlle på att beskylla AIKarna för just detta?

    SKUMT

    SvaraRadera
  2. Inge Bärs:

    Det är summan av ett års betraktelser:)

    SvaraRadera
  3. Helt rätt.När AIK förlorar är det domarens fel,aldrig att det andra laget är bättre.Patetiskt är lindrigt sagt om dessa AIKare på Golden Hill

    SvaraRadera
  4. Inte bara AIK fansen som har den bilden av att det aldrig är det andra laget som är bättre. DN, Aftonbladet, Expressen, delar alla samma åsikter vid rubriksättning. "AIK förlorade", aldrig att VIK vann, bara att "AIK förlorade" eller "AIK vann" Tattare.

    SvaraRadera