11 december 2009

Daladans # 6


Vi är laddade!
(Illustration: GurkOlle)

Någon som lade märke till hur tröga Leksands backar var? Hur de fumlade med puck i egen zon. Såg ni hur Kalle Olsson bara svepte förbi Lotvonen? Sällan har man sett LIF spela så tafatt i egen zon. Till kvällens match får de tillbaka Jean-Luc Grand-Pierre. Enligt mitt förmenade ännu ett rundningsmärke. Bara för Kalle att fortsätta att trampa så blir det bra.


En annan sak som är lite glädjande ur ett gurkiskt perspektiv var Jocke Erikssons målvaktsspel. Inte alls så stabilt som det sett ut tidigare. Bara bra det! Kanske han fortfarande är en aning gramse på Kalle Olsson efter deras envig senast. Måste ge den gode Jocke en eloge för sin infighting. Såg nästan ut som om han tränat med boxboll. Jädrans vad plocken och klubbhandsken virvlade runt ett tag. Som en tupp stod han upp i sin målgård.

En spelare som vi dock bör se upp med är gamlingen Pelle Prestberg. En rent utav obehaglig liten typ. Munkforssonen syns inte till på långa stunder men så plötsligt rasslar det till i nätet. Då har han varit framme igen - Pelle! Kan man peta lite på honom då och då så att han tappar fokus är mycket vunnet. Kanske ett uppdrag för Andreas Lindh? Proppa Pelle!

Leksand stoltserar med att de använder många spelare denna säsong. Är det 39 spelare som representerat A-laget denna säsong? Man hävdar även att rekord slagits i antal juniorer som medverkat. Det stämmer – nästan. Västerås, under ledning av Johan Tornberg, använde 17 juniorer i A-laget under säsongen 2007/8! Som mest deltog tio (10) stycken i en och samma match. (Rögle borta 4 – 0!)

Visst kommer det att bli en jädra fart på Dalalaget i kvällens match men det gäller att inte banga. Det är bara att huka sig ned tills det värsta blåst över. Då samlar vi ihop oss och går till attack. Vad är det man säger:

- Hungriga gurkor jagar bäst!

Bloggen tippar: X

2 kommentarer:

  1. LIF-VIK= 1

    SvaraRadera
  2. Tippar 2a
    Sitter och laddar så gör mig inte besviken,
    för då blir det tvåsiffrigt när ni möter AIK nästa gång! :) Till AIK alltså.
    Lycka till nu i kväll make my day!

    SvaraRadera