10 december 2009

Dagen efter..




Så har det gått ännu några timmar sedan det något överraskande slutresultatet i gårdagens match. VIK vann mot Leksandsspöket! Tror många med mig led oerhört de sista minuterna fram mot slutsignalen. Det var i det närmaste kramp i hela kroppen av anspänning. Andades jag överhuvudtaget de sista tre minuterna av matchen? När slutsignalen ljöd och man insåg att vi inte förlorat översvämmades jag av en lättnad i storleksordningen – enorm! Inte glädje utan främst - lättnad. Glädjen kom smygande lite längre fram på kvällen. Inte ens Patrik Yetmans segermål på övertid kunde ersätta den oerhörda lättnaden att vi undvikit en förlust under full tid mot glädje över att vi vann i förlängningen.


Personligen hade jag utan vidare varit nöjd med en poäng i denna match. Utan vidare. Att det sedan blev två var "bara" en ren bonus men betydde inte alls lika mycket - för denna blogg!

När laget klarade av att hålla undan till slutsignalen gav man sig själva den största belöningen. Ett sent mål av Leksand - som i tidigare matcher - hade varit fruktansvärt ödesdigert för laget, föreningen, supportrarna och resten av säsongen. Ett sådant slutscenario kunde ha fått oanade negativa konsekvenser. Speciellt med tanke på vad som väntar härnäst. Retur redan på fredag och därefter en ruggigt svår bortamatch mot Almtuna i Gränbyhallen.

Därför vidhåller denna blogg att det viktiga i denna match var - att inte förlora! Och det klarade gulsvart av. Det var stort, det var viktigt, det var underbart. Det var kanske också avgörande för resten av säsongen...

Nu kan laget gå in på isen i Ejendals arena på fredag och utan att skämmas gå för en seger. Leksand är i många stycken ett mer komplett lag än Västerås men det är dagsform och inställning som avgör varje enskild match.

När det gäller spelarkritik avhåller jag mig från det denna gång. Istället väljer bloggen att lyfta fram laget, kollektivet, och ge beröm för inställning, mod och utförande. Att vi dessutom numera är begåvade med en målvakt längst bak som gör en och annan "idioträddning" är oerhört efterlängtat.

Till sist vill bloggen bara stillsamt konstatera att vi trots poängen mot Leksand fortfarande har ett oerhört tufft läge i tabellen. Oavsett vad som händer på fredag kommer det krävas enorma uppoffringar av laget i alla kommande matcher. Gulsvart måste troligen upprepa sin insats om och om igen oavsett motstånd. Lyckas laget med det då kan det finnas hopp om livet även efter jul...


Till alla Leksandfans kan bloggen bara säga:
- Ja, vi vet att ni har många duktiga spelare på skadelistan men det tillhör spelet. Inget vi kan påverka. Det är det lag man ställer på isen i varje enskild match som räknas. Så enkelt är det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar