22 december 2009

Ååå AiiiiK




Det mullrar i supporterleden på Golden Hill. Röster höjs både i vrede och i förtvivlan! Vem är skyldig, vem har gjort fel, vad ska hända, vad kommer att ske? Frågorna är många men svaren äro få. Kan inte vara lätt att vara Gnagare i dessa tider. Nu sitter de åter med skägget i brevlådan. Det som inte skulle få hända har hänt - igen! Ovarsamma personer har misslyckats med sina uppdrag. Eller har de det? Ingen vet. Som alltid när det krisar i en förening sipprar bara delar av sanningen ut. Små fragment av yttranden och tankar som tolkas och nagelfars av oroliga supportrar.
Vad sa han? Vad menade han? Vad innebär det?


Det blir med andra ord lätt hönor av fjädrar, eld utan rök, rykten blir vedertagna sanningar, lögner kan visa sig vara just lögner! Den ena dimridån efter den andra läggs ut av ansvariga allt medan de med alla stående medel försöker lösa den gordiska knuten. Som utomstående begriper man inte mycket av det som händer. Det är anmärkningsvärt att inte heller AIK:s supportrar verkar begripa. Snacka om att många blivit förda bakom ljuset!

Vad finns det då för alternativa förslag till lösningar på AIK:s problem? Som denna blogg ser det finns det flera scenarier som kan bli verklighet:

1. Styrelsen klarar den ekonomiska biffen och laget spelar färdigt denna säsong som om inget hade hänt!
2. Styrelsen klarar inte biffen och laget måste försättas i konkurs!

Nu är det dock inte så enkelt. Problemet är mer monumentalt än så.

- Om AIK klarar biffen, fortsätter lira HA denna säsong men missar ES. Vad händer då? Blir det då KHL, konkurs, division 4?

- Om AIK klarar biffen, fortsätter lira HA klarar avancemang till ES. Vad händer då? Blir det då ES eller KHL? Kan AIK ta sig upp i ES med ett gigantiskt ekonomiskt underskott? Vad säger granskningsnämnden?

Emellanåt ser det lite tragikomiskt ut hela denna soppa. Man får intrycket av att allt är på väg fullständigt åt pepparns men för att skänka lite hopp till uppgivna supportrar viftar man med moroten – KHL!

Är det ingen, ingen alls, som ställer sig frågan varför AIK skall klara sig bättre på alla plan bara för att man byter liga? Finns inte samma personer kvar i organisationen då som nu? Kommer de på något mirakulöst sätt att förvandlas från ”idiotförklarade” till kompetenta företags/föreningsledare över en natt? Kommer de sponsorer som saknas idag stå i kö i morgon? Kommer publiken att vallfärda till Hovet för att se lag från KHL?

" Faktum är f.ö. att AIK redan har en deal om supporterresor till Riga. Men själv har jag aldrig flugit till nån bortamatch i hela mitt AIK-liv…" Citat från Golden Hill


- Personligen tycker jag det är anmärkningsvärt att ett lag som i dagsläget inte har kreditvärdighet nog att åka buss till sina bortamatcher i Sverige - planerar en framtid med flygresor kors och tvärs i Ryssland?


Lycka till alla Gnagarfans och God Jul!

2 kommentarer:

  1. Hörru Gurkan, du har som alltid mycket bra analyser i din blogg. Så ock denna gång.

    God Jul

    SvaraRadera
  2. Tack för det och God Jul själv:)

    SvaraRadera