3 december 2009

Tuna - inför Almtuna

Tuna är en flertalsform av ordet tun som i gårdstun. Det är vanligt som självständigt ortnamn eller del av ortnamn i stora delar av Sverige.

Tänk så skönt att man kan klargöra saker och ting. Tuna har för mig alltid framstått som något märkligt och annorlunda. Något obegripligt ogripbart. Nu vet vi dock alla "tuns" betydelse för Alm! Flera "tunor" har bildat en "tuna" och dessutom troligen under en gemensam alm. Almtuna! Så enkelt det kan vara.

- Genom åren har det funnits många spelare som fostrats i Almtuna och som lyckats bra och senare spelat i elitserien. Följande f.d. Almtuna-spelare fanns till exempel i Elitserien 2005:

Jonas Almtorp, MODO Hockey
Robert Carlsson, Timrå IK
Nicklas Danielsson, Brynäs IF
Markus Matthiasson, Timrå IK
Andreas Pihl, Linköpings HC
Johannes Salmonsson, Djurgårdens IF
Mikael Wahlberg, Malmö Redhawks

Där ser man!

- Klubben planerar en arena i mångmiljonklassen som ska stå klar 2010 som en del i utbyggnaden av Gränby Centrum. Projektet som delvis kommer att finansieras av Uppsala kommun går än så länge under arbetsnamnet Arena 2010 då arenans namn fortfarande är obestämt.

Jahaja!

Avdelningen kuriosa:
- Ultuna är en stadsdel i södra Uppsala, där bland annat Sveriges lantbruksuniversitets huvudcampus finns. Här bedrivs utbildning främst av agronomer.

Jädra tur att laget inte heter - Ultuna!  (en jääävla massa bönder)

2 kommentarer:

  1. Overklig avundsjuka av en man med ett bäst före datum som lutar mot tidigt 80 tal.

    Försök att må bra.

    Hälsningar

    T.Rautio

    SvaraRadera
  2. Hm! Avundsjuka? Bra mår jag men förstår inte detta med avundsjuka? Jag bara konstaterar fakta - tror jag i alla fall..

    SvaraRadera