6 december 2009

Örebro - Fahlander - Division ett

Division ett

Hur var det nu han sade den gode Mikael Fahlander inför seriestarten? Om denna blogg inte missminner sig hade han goda förhoppningar om att ÖHK skulle kunna göra sig gällande i årets allsvenska. "Så stor skillnad är det inte mellan toppen av division ett och allsvenskan!" Ungefär så gick tongångarna vill jag minnas. I sitt senaste inlägg på sin läsvärda blogg gör han dock lite avbön. Där skriver han att "steget från division ett till allsvenskan var betydligt större än vad han trott från början". Lagen var helt enkelt en klass bättre än vad han räknat med!

En ganska intressant reflektion av den gode Fahlander. En reflektion som vi i gulsvart bör ta med oss i den fortsatta kampen om poäng i allsvenskan denna säsong. Vad han egentligen säger är att det lag som åker ur kan få ett elände att ta sig tillbaka. Det är många lag i divisionen under oss som rustar för att ta steget upp. Ett formidabelt getingbo. Se bara på Nyköping, Nybro, Arboga och Mariestad. Åtminstone de tre förstnämnda var etablerade lag i allsvenskan och lever nu en tynande tillvara i divisionen under oss. Minskade sponsorintäckter, mindre publik och spelarflykt. Inget roligt scenario.

Det är med andra ord bäst att gulsvart sätter fart på rören och ser till att kravla sig upp på säkrare mark redan innan jul. Visst är det spännande med kval men det finns gränser för hur mycket spänning man är villig att utsätta sig för. Ett negativt kval låter som den allra värsta sorten av kval.

Så här ligger de "gamla" allsvenska lagen till just nu:
Divisin 1C
1. Borlänge 61
2. Enköping 53
3. Arboga 47
4. Valbo  44
De fyra första till allettan.

Division 1D
1. Huddinge 20  46
2. Wings HC 20 36
3. Nyköping 20 35
4. Botkyrka 20  34
De fyra första till allettan.

Division 1E
1. Skåre BK 56
2. Skövde IK 46
3. Mariestad BoIS 46
4. HC Vita Hästen 41
De fyra första till allettan.

Divsion 1F
1 Tingsryd 24 68
2 Olofström 24 52
3 Pantern 24 47
4 Karlskrona 24  42
5 Nybro 24 40
De fyra första till allettan.

Det är ingen lätt resa ovanstående lag har framför sig. Först knipa en fjärdeplats som garanterar spel i Allettan. Sedan jaga placeringar till nästa fortsättningsserie, och nästa, för att i slutänden ställas mot de lag som kommer från Allsvenskan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar