1 december 2009

Summering




1 Leksands IF 50
- Som väntat. Efter en något darrig start med visst ifrågasättande av nye tränaren Leif Strömberg tycks laget hittat harmoni och vinner utan att glänsa eller spela speciellt bra. Det är en styrka! Banne mig om inte Leksand ser ut att spela ihop ett riktigt bra lag till kvalserien denna säsong!
Bloggen tror: Seriesegrare

2 Växjö Lakers HC 48
- Överraskande bra. Nog hade man räknat med Janne Karlssons mannar även denna säsong, men inte sjuttons trodde jag de skulle vara med så högt upp! Laget har ett fint grundspel, bra defensiv, bra målvakter, bra powerplay och några riktigt duktiga enskilda spelare. När dessutom Lakers fått klartecken för bygget av en ny Multiarena där de kan plocka in 5.400 åskådare, ja då ser det väldigt ljust ut för föreningen. Plötsligt har allsvenskan fått ett nytt lag som på allvar går för ES! Häftigt...
Bloggen tror: Playoff

3 A I K IF 43
- Efter mycket besvär och en vinglig start på säsongen har så Gnaget tagit sig upp på direktplats till kvalserien. Dock är denna placeringen inte given på samma sätt som förra säsongen och minsta formdipp kommer påverka direkt. En eller två förluster och de rasar snabbt ned i tabellen!
Bloggen tror: Direktplats kvalserien

******

4 IF Malmö Redhawks 43
- Bättre än förväntat även om de två senaste matcherna indikerar att Malmö inte är så mycket bättre än övriga lag i serien. När de inte går för fullt kommer genast förlusterna. Kommer säkerligen hänga kvar bland topp fem ända till slutet. Frågan är om de klarar en direktplats?
Bloggen tror: Direktplats kvalserien

5 Bofors IK 42
- Överraskningslaget! Mycket imponerande av Sam Hallam att med relativt små medel, en inte särskilt namnkunnig trupp, få laget att prestera i match efter match. Vi andra väntar hela tiden på att bränslet ska ta slut och laget börja dala, men, vi tycks få vänta!
Bloggen tror: Utanför playoff

6 Mora IK 40
- Som väntat! Harald Lyckner satsar på hemvävt och ungt denna säsong. Mora har ett bra grundspel och när allt klickar spelar de en bra och fartfylld ishockey. Harald är en erkänt duktig tränare och kommer säkert få än bättre fart på laget. Playoff är en självklarhet för detta gäng anser jag!
Bloggen tror: Playoff

7 Almtuna IS 39
- Jaha! Vad säger man? Förra årets komet har fått upp ångan. Nu är de så där äckligt på gång igen som de var hela förra säsongen. Även AIS har, liksom Mora. en grundtrygghet i sitt spel att falla tillbaka på. Det ger bevisligen resultat i längden. Visst, de förlorar emellanåt, men de tappar inte tråden! De gnetar på och vips är de upp på banan och plockar poäng igen! AIS ser ut att gå mot Playoff med stormsteg!
Bloggen tror: Playoff

******

8 Borås HC 38
- Överraskningslaget nummer två efter Bofors! Denna blogg trodde att Borås skulle göra Sundsvall, Troja och IOK sällskap i den nedre delen av tabellen. Så blev det inte. Jens Gustavsson gör ett fantastiskt bra jobb med sitt lag. Ärligt talat vet jag knappt namnet på en enda spelare i deras trupp men bevisligen kan de spela ishockey! Är det samarbetet med V-Frölunda som ger utdelning? Ser även de ut att kunna slåss om en playoffplats!
Bloggen tror: Playoff

9 VIK Västerås HK 27
- Tja! Det mesta är sagt tidigare. En rejäl missräkning! Avståndet upp till playoff är nu så stort att det endast handlar om något så tråkigt som att - vinna nästa match! Inget annat. Lyckas vi göra det två tre gånger i rad, tja, då kan vi börja titta uppåt igen...
Bloggen tror: Utanför playoff

10 IF Sundsvall Hockey 27
- Svårspelade och krångliga att möta. Placering aningen bättre än förväntat. Varvar bottennapp med riktigt bra prestationer. Får dessutom in ES-lån och olika förstärkningar under säsong och man vet aldrig match till match vilken status detta lag har. Har den position i tabellen som de troligen kommer stanna på. Större risk för att de faller än att de klättrar i tabellen.
Bloggen tror: Klarar sig kvar

11 Örebro HK 25
- Fahlanders pojkar gör det bra - framåt! Placeringen i tabellen som förväntat. På många sätt påminner deras spel om hur vi spelade förra säsongen. En typ av "hej-och-hå" hockey! Huvudet under armen, först till motståndarmålet vinner, och hoppsan, nu blev det mål i  baken - igen! De har ett lag som kanske spelar den bästa offensiva ishockeyn i hela ligan men samtidigt ett spel utan puck som liknar - anka! Trots att deras powerplay absolut är seriens mest kreativa räcker det inte till för att kompensera läckaget bakåt. Om ÖHK får stopp på baklängesmålen kan de säkert segla uppåt i tabellen. Usch!
Bloggen tror: Klarar sig kvar

12 IF Björklöven 25
- Sent skall syndaren vakna! Bloggen flaggade för att Löven skulle få det svårt i år redan under försäsongen men i elfte timmen tycks Löven hittat någon form av harmoni  i sitt spel. Den finska satsningen har inte givit den utdelning som laget hoppats på. Nu tog man bort en finne, tränaren Eloranta, och satte tillbaka Fagervall som huvudtränare. Vips börjar laget plocka poäng. Det finns mycket hockey i det gröngula laget men frågan är om de, som vi, har förmågan att komma ikapp lagen däruppe?
Bloggen tror: Klarar sig kvar

******

13 IF Troja/Ljungby 23
- Finns inte så mycket att säga. Att Troja skulle få en tyngre säsong, den andra i AS, var väntat. Endast deras spel på hemmaplan räddar dem från att ligga ännu sämre till. Trots vinsten borta mot MIF senast så är Troja laget som kommer ligga i botten resten av serien.
Bloggen tror: Kval Division ett

14 IK Oskarshamn 16
- Så skönt att denna blogg hade rätt i något! Under försäsongen pekade jag krasst ut IOK som årets aspirant på sistaplatsen i AS. Man blev dock fundersam då laget under försäsongen vann alla(!) sina träningsmatcher! Tror det var elva raka! De spöade bland annat Leksand i Visby. Men denna blogg framhärdade och se vad rätt det blev. Det märkliga är dock att IKO inte alls spelar så dåligt, har en ruskigt bra målvakt, men likt förbaskat står med lång näsa i varje match när slutsignalen ljuder. Inte heller har det hjälp att sportchefen kickat spelare eller värvat nya. IKO är årets Huddinge!
Bloggen tror: Kval Division ett

- Nu hoppas denna blogg, självklart, att den i vanlig ordning har fel! Framför allt när det gäller gulsvart:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar