11 december 2009

Ge oss en Målvakt!


En Salo!


Skämt åsido. Jens Holmström var inte alls dålig - men - han var inte tillräckligt bra för att vi skulle vinna denna match. Jocke Eriksson tog det han skulle och de puckar han inte såg studsade tacksamt bort åt rätt håll. Den stora chansen till att vinna denna drabbning gav gulsvart bort under första perioden. Stundtals blekt powerplay dukade för att LIF kunde hålla sig kvar i matchen perioden ut. Visserligen petade vi in 1 - 0 men i sanning borde vi gjort minst två, kanske tre på alla chanser vi skapade!

En målskytt tack!
Vad vi saknar är ganska uppenbart. Vi saknar en pigg och rask Loppan som hänger en kasse då och då. Får vi bara fram en målskytt så finns det hopp för gulsvart. Trevligt att vi fick se Christian Larrivée på isen igen. Han är efterlängtad.

I stort är GurkOlle mycket nöjd med lagets insats denna gång. Men som sagt, en målskytt av rang och en målvakt som tar lite fler skott, det vore fint. Hoppas Jens Holmgren får fortsatt förtroende för det var små marginaler emot idag. En annan dag går samma skott mitt i bröstet och allt är lugna gatan…

Märkligt!
Men visst är det lite märkligt att Västerås, som ligger långt ned i tabellen, kan ge Leksand en sådan kamp ända in i kaklet. Det tyder på att laget trots allt innehar vissa kvaliteter. Efter dessa dubbelmöten mot LIF känner i alla fall undertecknad en viss tillförsikt inför framtiden. Vi är helt enkelt ett ganska bra ishockeylag – minsann!

Grattis Leksand till segern men vete fasen om dalmasarna får så himla kul i kvalserien. Då måste nog laget upp en eller två nivåer till! Och, jag vet, får ni tillbaka alla skadade spelare samt värvar fyra till så blir ni så mycket bättre:)

Glömde!
Tänk att nu när Pelle Prestberg var lite off  ja då kliver en annan gammal FBK:are fram och avgör matchen! Rutin kallas det - antar jag. Och kul för Marcus Weinstock att han fick sätta en kasse med tanke på all "skit" han får från sina supportrar..




Leksand - Västerås 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Första perioden
0-1 (18.25) Fredrik Johansson (Utan Assist), spel fem mot tre.

Andra perioden
1-1 (18.33) Oliver Ekman-Larsson (Daniel Hermansson), spel fyra mot fem.

Tredje perioden
2-1 (14.28) Marcus Weinstock (Tomas Kollar)
3-1 (18.11) Peter Nordström

Skott: 22-37 (2-14, 8-17, x-6)
Utvisningar: LIF: 6x2 min, VIK: 2x2 min
Domare: Niclas Johansson
Publik: 6107 (Imponerade som vanligt)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar