4 december 2009

Dålig - sämre - sämst!


 1 - 2

Trodde i min enfald att matchen hemma mot Sundsvall skulle bli årets bottennotering. Så fel jag hade! Idag fick vi åse en match som tangerade denna match. Två lag som utövade någon form av "ickeishockey"! Inget lag ville riktigt anfalla, skapa, tacklas, agera, eller bjuda upp. Det lag som var sämst alla kategorier denna kväll var tyvärr gulsvart! Att spela av en förstaperiod och endast skapa  två (2) avslut mot mål är skandalöst dåligt! Om inget annat fungerar kan man åtminstone skjuta långskott från mittzon!

- Med matchen mellan AIK - Mora på näthinnan blev denna match ett riktigt antiklimax. Flera åskådare på läktaren ansåg, efter två spelade perioder, att detta var den segaste tillställning de sett denna säsong. Jag är böjd att hålla med!

Kan tänka mig att det finns tränare som får ståpäls av den ishockey som spelades i ABB Arena denna kväll men för en vanlig supporter var detta en riktig dödgrävartillställning i två perioder. Så uselt, fastlåst, initiativfattig av bägge lagen.

Fredagskväll brukar innebära en kväll för underhållning. Den ishockey som spelades var dock inte - underhållande.

Västerås var inte värda poäng alls denna kväll. Almtuna var värda de poäng de fick. Att de fick med sig hela två poäng i denna match får ses som onödigt bra betalt för den lilla underhållning de bjöd på.
- Detta var banne mig en riktigt usel ishockeymatch enligt denna blogg. Men så är man bara en vanlig supporter som förväntar sig - något mer!


Dagens kuriosa 1:
Almtunas målvakt fick pris som bäste spelare i sitt lag! Varför då? Han hade inte mer än en handfull skott att rädda varav möjligtvis ett var lite klurigt!

Dagens kuriosa 2:
Ismaskinen! Vad är det för stolle som kör ismaskinen? Inte nog med att man får skämmas för lagets insats. Vi är tydligen begåvade med Sveriges i särklass klantigaste chafför av detta fordon. Finns det inte kurser i hur man spolar en rink?

Dagens kuriosa 3:
Sekreteriatet som lyckades klanta till det med matchklockan i tredje perioden. En knapp att trycka på och det missade man!

Dagens kuriosa 4:
Almtunas mål till 0 - 1! Skott från back via ett motlägg som går i båge mot bortre stolpen. En Almtunaspelare klipper till på halvwolley och ett nytt motlägg gör att pucken seglar rakt upp och ned framför Jensa i målet  där en Almtunaspelare kommer åkandes och får den dalande pucken på sig så att den studsar in i mål! Kan man träna in den varianten?

För övrigt är det bara att inse att årets upplaga av gulsvart inte är bättre än så här. En tabell ljuger aldrig! Nu är det upp till oss supportrar att försöka hitta någon form av motivation för att stötta laget under resterande del av säsongen. Även om vi är avhängda från spel i playoff kan vi alltid roa oss med att försöka störa så många andra lag som möjligt. Kanske kommer det lite tacklingar och känslor i nästa match...

- För övrigt tangerar detta inlägg samma nivå som matchen tidigare under kvällen. Men om gulsvart kan ha en svacka så kan banne mig även denna blogg få ha detsamma:)


För den som vill ha en betydligt mer positiv bild av matchen rekommenderas http://www.vik.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar