27 december 2009

Den nye målvakten...



Alla har vi våra brister och Bloggen den har två - minst! En av bristerna är okunskapen om den nye målvakten, Daniel Sperrle som kommer in i laget. Måste erkänna, utan omsvep, att jag inte har en aning om vilken typ av målvakt Daniel är. Genom åren har så många målvakter passerat revy i ES så det är svårt att hänga med. Knappt har de slagit igenom innan de får kontrakt med klubb i annat land och drar vidare. Ofta är de väldigt unga och hinner knappt få fjun på hakan innan de lämnar Sverige för spel i andra ligor.

Daniel Sperrle tar med sig just det som våra egna målvakter saknar mest - rutin och erfarenhet. Förhoppningsvis blir han både en bra och stabil förstemålvakt samt en läromästare för den målvakt som blir backup. Det viktigaste dock, med denna värvning, är den markering föreningen gör gentemot truppen i övrigt:
- Nu har vi en målvakt, se nu för fan till att producera framåt!

Nu finns inte längre några ursäkter för truppen som helhet. Den har tillförts en sniper i form av Carl Corazzini och en säker(!) sista utpost i Daniel Sperrle så nu är det bara att släppa handbromsen och börja åka skridskor.

- Detta kan bli väldigt intressant - banne mig!

En av de senaste klubbarna Daniel spelat med: Dynamo Riga
"Daniel Sperrle, 26, får lämna lettiska KHL-laget Dynamo Riga efter fem matcher.
- Det kontrakt som jag skrev med Riga går ut snart. Då är det tänkt att jag ska tillbaka till Ryssland och Dmitrov, säger Sperrle till HockeyExpressen.se."


2 kommentarer:

  1. Daniel Sperrle är en bra målvakt som verkligen kan spika igen om det vill sig:) Tyckte han gjorde det bra dom matcher han stod i Mora när han var här. Skulle gärna sett att Mora behöll honom då men vart inte så:)
    Hoppas han gör det bra hos er:)

    SvaraRadera
  2. Tack för den infon! Alltid svårt att sia om hur bra en målvakt är. Statistik är nog bra men säger inte allt!

    En målvakt som inte trivs i sin roll, eller i en trupp, eller socialt, kan ha bra stats men spela uselt!

    Det är bara tiden som kan utvisa om det var ett bra "köp" :)

    SvaraRadera