11 december 2009

Halva sanningen

Denna blogg tjuvtittar på andras bloggar med jämna mellanrum. Det är en slags kutym att man gör så. Om inte annat får man idéer till egna inlägg. Får kanske är för mycket sagt då man snarare tar! Ja, man snor helt enkelt det som ser vettigt ut och gör det till sin egen sanning - typ! En blogg som jag emellanåt, med stor förtjusning gluttar i, är denna! Då och då har mannen bakom denna blogg sått ett frö eller en tanke som smittar. I allt övrigt väljer jag att säga - pass! Då bloggen som sådan hyllar ett annat lag, förvisso med samma färger, är det bäst att ligga lite lågt med adjektiven eller superlativerna. Man vet aldrig! Kanske det döljer sig en snedvriden lömsk man i yttersta medelåldern med någon form av tvångssyndrom. Hm, nu tappar jag den berömda tråden - igen...

Den ide som GurkOlle tar med sig är att presentera sin högst personliga, och subjektiva, bedömning av spelartruppens samlade prestation så här i halvtid. Därför rubriken ”halva sanningen” då vi först efter säsongen har möjlighet att se ”hela sanningen”.








Johan Thalberg (G) - Osäker, vinglig, mentalt ur balans?
Jonas Leetma (D) - Seg, långsam, fumlig men bättre på slutet.
Jonas Johansson (RW) - Händer inte mycket. Skjut!
Sebastian Meijer (RW) - Åker och åker men kommer aldrig till avslut. Saknar Christian Larrivee?
Henrik Nordfeldt (C)  - Bra i boxplay men skapar noll framåt
Kalle Olsson (RW/LW)  - Måste börja komma till avslut. Ser piggare ut nu.
Andreas Valdix (C) - Började hyggligt, blev sämre, fick skada.









Per Helmersson (D) - Gör det mesta rätt utan att glänsa.
Alexander Ribbenstrand (D) - Varierande insatser men överlag stabil. Frejdig. Kanske vår ende back som vågar följa med upp i anfall! 
Ola Svanberg (D) - Min favorit. Spelar i egen division. Problemet är att ingen vet i vilken! Anser dock att Ola är en kreatör som behövs på isen för att bryta mönster och skapa lägen.
Fredrik Johansson (C) - Stabil men kan mer. Man kan undra när Fredrik skall släppa loss. Han behöver komma till betydligt fler avslut.
Niklas Lundgren (D) - Gör stabila insatser och uppvisar, med tanke på sin ringa ålder, ett moget defensivt spel. Behöver bli lite rappare på rören, få lite mer muskler, och bättre på att hitta ett första pass mot forwards.









Jens Holmström (G) - Mitt förstahandsval inför denna säsong som nu har klivit fram ordentligt. Stabil!
Jonnie Karlsson (D) - Värvningen från Löven gör nästan bara bra matcher. Kan spela fysiskt.
Henrik Eriksson (RW) - Jobbar, jobbar, jobbar och emellanåt gör han mål.
Tobias Forsberg (RW) - Jobbar, jobbar, och sliter. Behöver gå än hårdare mot mål.
Stefan Hellkvist (LW) - Började osannolikt bra men är nu i en svacka. Saknar Christian Larrivee?
Dennis Rasmussen (C) - Vinglar och far som den värsta Bulan på isen. Kan bli hur bra som helst!
Marcus Söderkvist (D/F) - Jobbar, jobbar jämt. Kanon i boxplay. Vilket hjärta!
Peter Öberg (C/W) - Börjar allt mer hitta sitt spel. Trivs som fisken just nu. Bara han slipper lira center!








Andreas Lindh (D) - Trots att Andreas håller tillbaka sitt fysiska spel är han otroligt stabil i match efter match. När tog han senast en ”onödig” utvisning?
Christian Larrivée (LW/C) - Vår klart bäste offensive spelare fram till sin skada. En anledning till att Meijer och Loppan slutat producera?
Patrick Yetman (RW) - En klasspelare som visar härlig attityd och allt mer hittat sin roll i laget. Riktigt bra med puck och klubba. Vass på rören. Bra i powerplay. Lite ”Arla” över hans sätt att hitta passningsvägar i powerplay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar