15 september 2013

Inför BIK Karlskoga #2



Det är många frågetecken som behöver rätas ut innan jag som troende riktigt törs tro på en riktigt rolig säsong med Gulsvart. Fortfarande spökar försäsongens magra resultat och knapphändiga spel. Vi har visserligen en tävlingsmatch i bagaget men behöver fler innan det går att dra långtgående slutsatser. 

Jonas Fransson
- Kommer Jonas ut och spelar riktigt stort nu när det behövs som allra mest? Målvaktsspelet blir avgörande under kommande omgångar. Kan Jonas stå emot och rädda det han ska, plus lite till, ger det utrymme och marginal till vårt offensiva spel. Då finns tid att nöta för att hitta rätt. Med ett mer darrigt målvaktsspel ökar pressen på att det offensiva spelet ger utdelning. Det ena ger det andra, typ!

Backarna
- Förra säsongen blev vi bortskämda av ett backspel som var oerhört stabilt i match efter match. Få misstag och rejält. De enstaka returer som Lasse Johansson släppte städades undan. När det behövdes spelades pucken ut via sarg. Inget jidder. Våra backar fick inget större test senast borta mot Timrå men gjorde vad som behövdes. Vi saknar lite tyngd, Stefan Warg, men har fått in mer spelskicklighet i Tomas Mitell och Andreas Frisk. Kommer backarna hinna med mot yrväders-snabba BIK-forwards?

Forwards
- Vi fick ett litet smakprov senast mot Timrå. Det finns både kraft, fart, tyngd och teknik bland våra forwards. Kanske mer tyngd än någonsin tidigare? Samma frågeställning gäller här som för backarna. Tempot kommer var betydligt högre mot BIK och frågan är om de är skridskostarka nog. Tony Romano undantagen. Men hur klarar sig Luca Caputi, Jeremy Williams,  Kevin Doell och Kenndal McArdle när kravet på hög åkhastighet i bägge riktningarna ökar? 

Powerplay
- Här känns det som att det finns massor av sköna enkla mål att hämta. Men för att få spela powerplay behöver spelarna själva hålla hög fart, jobba med fötterna, för att tvinga motståndarna till regelövergrepp. Vi har nu två formationer med potential att bli riktigt effektiva i denna spelform. Härligt!

Boxplay
- Finns inte mycket att orda om. Om det är något som laget fått träna intensivt under hela försäsongen så är det just boxplay. Något som man gjort på ett utmärkt sett för det mesta. Här är jag inte ett dugg orolig. Vi är fortsatt, eller vi kommer fortsatt, att vara bra i denna spelform!

Har passat på och ställt några frågor till en mycket initierad supporter till BIK Karlskoga. Nämligen Jakob Bengtzen. Han har gästat Bloggen tidigare[Länk]. Det inte Jakob känner till om sitt lag är nog inte värt att veta..

Nåväl, frågor och svar kommer här:



Känslan efter matchen mot Oskarshamn?
- Det kändes okej, sett över tre perioder var BIK det bättre laget. Med tanke på den lite struliga försäsongen så var trots allt förväntningarna ganska låga, men vi supportrar fick många bra svar på att även denna säsong kommer att bli rolig och intressant.

Hur ser truppen ut, skadeläget?
- Skadeläget ljusnar mer och mer, för tillfället saknar vi endast backen Fredric Ericsson och centern Björn Kindahl. Den förstnämnde väntas vara tillbaka inom några dagar, i Björns fall ser det mörkare ut eftersom han dras med en huvudskada från förra säsongen.
Edit: Eventuellt saknas två spelare till i morgondagens match. Vilka är oklart.

Hur sannolikt är det att BIK spetsar truppen ytterligare?
- Föga troligt så länge vi inte drabbas av några allvarliga skador. Som bekant arbetar BIK med en smal budget och spetsspelare tas väldigt sällan in under brinnande säsong brukar, det hör inte till vanligheterna i alla fall.

Vad förväntar du dig av BIK i matchen mot Västerås?
- Jag hoppas få se en stabilare defensiv än senast mot IKO. Sen vill jag som vanligt se samma jobb och inställning som oftast när mitt lag spelar, men det brukar inte vara några problem. Det kommer med all sannolikhet bli en tät match, båda lagen hade ganska "lätta" premiärer, nu kommer ett bättre kvitto på vart lagen står.

Hur går det i matchen?
- Vi vinner, 3-2 efter sudden 
Jakob Bengtzen  @JakobBengtzen

Bloggen tackar för vänligheten och förväntar sig att tipset går helt åt helvete, typ!

--------

Nästa inlägg: Inför BIK Karlskoga #3 - en sista gäst tycker till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar