4 september 2013

Det svänger fort.....

Jänkare är fint det.... även på en rink!


Det är bara några få dagar sedan som Gulsvart genomförde två matcher i Umeå. Två matcher där laget gjorde det mesta utom att spela ishockey som det var tänkt. Vi fick se att lag helt utan linjer i spelet. Ett frustrerat och irriterat lag där spelarna mest tävlade i att ta sig till utvisningsbåset. Då var tongångarna bland även de mest troende supportrar minst sagt dystra. Det närmast tävlades i att döma ut lagets chanser i årets seriespel. Nu skriver vi tisdag, tre dagar efter detta debacle, och nu har vinden vänt, igen! Nu är Gulsvart åter en aspirant till att kamma hem seriesegern och att enkelt ta sig till vårens kvalseriespel....

----

Bloggen ringde upp Johan Tinnert som arbetar med med Björklövens hemsida och webb-tv. Johan satt med som bisittare under matchen mellan Asplöven och Västerås. Han hade mycket att berätta om sitt Björklöven men även intressanta synpunkter på VIK Västerås HK. Bland annat sa han att "Västerås kommer säkert vara med i toppstriden då det finns så mycket kvalitet i laget, bara de får ordning på sitt lagspel". Han var dessutom, självklart, väldigt nöjd med sitt eget lags spel. Och det med all rätt. Björklöven är en mycket potent nykomling. Johan kommer återkomma på denna blogg med sina tankar och synpunkter när det blir dags för våra möten under seriespelet....

-----

Anledningen till den nyvunna optimismen bland supportrar gällande Gulsvart är naturligtvis de senaste dagarnas nyförvärv som landats. Jerry WilliamsLuca Caputi samt Kevin Doel. Och då saknas fortfarande den absolut viktigaste pusselbiten. Själva russinet i kakan. En riktigt bra center till förstakedjan!

- I ett svep fick vi plötsligt in tre ytterst kompetenta spelare som på att remarkabelt sätt förändrar truppens slagstyrka. 

Man kan ju fråga sig var detta ska bära hän? Har vår sportchef drabbats av hybris? Hur många transatlanter ska vi fylla på med? Är detta den rätta vägen? Vad händer nu med harmonin i truppen? Vilka spelare måste nu lämna?

Det är nu som vår tränartrojka Hellenberg och Fagervall sätts på sitt första stora prov denna säsong. Har de fått de signaler, fått se de prestationer, de behöver för att kunna sålla och gallra i spelarmaterialet? Det finns bevisligen ett antal spelare vars framtid i Gulsvart hänger på en skör tråd. Spelare som under försäsongen inte visat tillräckligt mycket för att vara säkra på en plats i en tänkt startuppställning. 

Följande spelare anser jag vara närmast självklara att ingå i vår trupp säsongen 12/13

Målvakter:
Jonas Fransson
Luca Bolthauser

Backar:
J Emmerdahl
A Frisk
A Lindh
T Mitell
C Björklund
P Helmersson
F Winge
M Söderqvist
Under en lång säsong med 52 omgångar behöver vi en bra bredd på backsidan. Med Winge och Slangen som backar har vi bra täckning vid skador. Kan även tänka mig att Tomas Mitell kan behöva lite avlastning under serien(ljumskar). 

Forwards:
K Bergqvist
M Fryklund (c)
M Jonsson
M Kinisjärvi (c)
V Mårtensson
B Leisenring
Kevin Doell (c)
J Williams
K McArdle
T Romano
L Caputi
Ny förstecenter
Det stora, negativa, frågetecknet under försäsongen har varit Kennet "Bacon" Bergqvist. Har varit minst sagt blek. Här finns chansen för tex Weiskog. Om inte Bacon vaknar till får det bli bänken. Gamla meriter räcker inte. 

Extraforwards:
Kevin Weiskog
- Har inte imponerat under försäsong. Sett lite obekväm ut. Dock en fin spelartyp. Stor, tung, spelskicklig.
Oscar Pettersson
- Har sett pigg och rapp ut på isen. Väger lätt i närkampsspelet med har kompenserat detta med sin speed och energi.
Linus Svedblad
- Kanske den piggaste av dessa tre. Otrolig fart på rören. Orädd. Duktig med puck och klubba. 

Här blir det dagsform som får avgöra vilken av dessa unga påläggskalvar som får byta om och följa med som backup!

----

Om denna blogg får önska sig något så är det att fjärdekedjan får följande utseende:

Viktor Mårtensson - Mikael Fryklund - Marcus Jonsson

Med all respekt för "Slangen" som kulturbärare i laget så måste vi försöka få ut mer av varje formation, varje kedja, varje spelare. "Slangen" är i mina ögon bättre som backpartner till Andreas Lindh än som spelförande center med Mårtensson och Jonsson. Slänger Fagervall istället in Mikael Fryklund som center öppnas ett helt nytt scenario för denna kedja. Plötsligt begåvas Viktor och Messy med en center som inte bara täcker upp defensivt utan som även har förmågan att hålla i pucken och skapa offensivt. Det vore mumma för oss alla.

- Kan vi få fram en fjärdeformation som inte bara "jobbar, jobbar, jobbar" utan även bidrar med poäng och mål då ökar våra förutsättningar att vinna matcher radikalt...

Övriga formationer överlåter jag med varm han till Hellenberg och Fagervall att skapa allt efter eget tycke och smak. Bara jag får min kedja: The Black Legend of Doom! 

------

I morgondagens inlägg får ni stifta bekantskap med en supporter från Oskarshamn som tycker till som sitt lag..

Väl mött!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar