13 september 2013

Seriepremiär!



ÄNTLIGEN! Nu är det dags! Det pirrar i hela kroppen. Säger som Gunde Svan: -  Det är ståpäls över hela kroppen! Nu har vi äntligen tagit oss fram till premiären av säsongen 2013-14.  Nu lägger vi den miserabla försäsongen bakom oss och tittar enbart framåt. Framåt och uppåt. I kväll tar vi oss an Timrå på bortaplan. Ett Timrå, hårt brandskattat, som kommer sälja sig dyrt. Ett ungt och entusiastiskt Timrå vilka kommer få förlita sig på fart och fläkt för att kunna rubba oss.  

Spelare för spelare är vi ett bättre lag än dagens Timrå. Vi är större, starkare, har mer rutin och mer spets i laget. Timrås enda chans är att de kör så det ryker, full fart framåt, och tidigt får utdelning på sina chanser. Om de inte lyckas med detta kommer vi sakta men säkert mala ned och äta upp dem med hull och hår. Så ser jag på förutsättningarna. 

Joakim Fagervall har till denna säsong den angenäma uppgiften att få sätta upp minst två, kanske tre, offensivt starka formationer. Det finns nu en kader av spelare med potential att bli matchvinnare. Alla våra transatlanter kommer på olika sätt bidra till att målen trillar in framåt och förutom dessa har vi kvar ett gäng forwards från förra säsongen som vill vara med och producera. Man kan kort och gott säga att det ser oförskämt bra ut!

Pratade lite kort med Viktor Mårtensson om morgondagen. Ville kolla lite hur han kände inför premiärmatchen. Fick till svar:
Haha, klart man är nervös! Första matchen! Men det är bra, för min del iaf! Det blir jag pigg och lite galen av ;)

Och det är just så man vill att spelarna ska känna inför en premiär. Det ska pirra i kroppen, vara lite ängsligt och nervöst, och sedan en lagom dos galenskap för att våga sig in i alla heta dueller. Jag har alltid hävdat att man måste vara lite "galen" för att lira ishockey. Hur ska man annars våga ställa sig framför motståndarmålvakten och försöka styra in puckar som kan komma i ansiktshöjd?

Nåväl, för att få lite mer kött på benen bad jag Jimmy Hamrin berätta lite mer om sitt Timrå och hur han ser på premiärmatchen:


Varför du håller på Timrå IK
 - Ishockey var tidigt ett jätteintresse och Timrå IK var det lag jag följde med min pappa och såg som fem-sex-sju-åtta-åring. Då följde jag all ishockey som gick och läste hellre tabeller i resultatbörsen än serietidningar. Det intresset har faktiskt aldrig försvunnit men just supporterskapet till Timrå IK utvecklades nog på allvar under mina tonår i andra halvan av 90-talet. Under de åren utvecklades också Timrå IK till att bli ett riktigt starkt lag i näst högsta divisionen och kunde sedermera både satsa på och lyckas ta sig upp i Elitserien samt etablera sig där. Det var många otroligt roliga säsonger. De senaste åren har det dock varit mer nöd än lust i supporterskapet men hjärtat för klubben är fortfarande lika starkt.

Hur summerar du er försäsong?
 - Inget anmärkningsvärt egentligen. Jag drar sällan växlar av den. Kanske att man haft lite oroväckande svårt att göra må i flera av matcherna. Man har dock enbart mött Björklöven av seriekonkurrenterna så det är svårt att bedöma.

 Hur ser du på lagbygget?
 Ungt och tempostarkt men även orutinerat och till stora delar oprövat.

Finns det någon spelartyp som saknas?
- Ja, en offensiv toppspelare. En skicklig spelare som är lätt att spela med och som kan göra andra bättre. En som kan hitta andra spelare på öppna ytor samt själv alltid vara spelbar.

 Vad är en rimlig målsättning för årets trupp(Timrå)
 - Sportsligt är topp sju ett bra mål att sikta på. För klubben i stort kan den enda målsättningen vara att man kan ställa ett lag på benen även nästa säsong, d v s få den ekonomiska situationen mer stabiliserad och att börja pendla åt rätt håll.

 Vad förväntar du dig av den första matchen?
- Fart, fart och fart. På hemmaplan ska det alltid gå undan. Västerås har ett starkt och på många sätt bättre lag på pappret men Timrås lag är genomgående lite snabbare, anser jag. Ska Timrå vinna är det genom att använda sin fart på bästa sätt. Både med och utan puck.


Mvh Jimmy Hamrin @jimmyhamrin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar