20 september 2013

Inför Djurgården....

- "Grabbarna måste åka mer skrillor", som Rolle sa...

Dags nu för ett riktigt roligt möte i ABB Arena. Djurgården kommer på besök. Då blir det drag i luckan. Inte nog med att Djurgården som lag lockar publik till arenan, och känslor under match, så kommer ett stort följe av Djurgårdsfans att bidra till extra skön stämning. Det rycktas om upp emot ettusen DIF-fans! 


Djurgården snurrade upp IK Oskarshamn rejält senast på Hovet och kommer stärka till spel. Själva gjorde vi en mindre imponerande insats borta mot Björklöven. Nästan hopplöst att gissa sig till vad, vem och hur, saker och ting kommer utvecklas i och under matchen. Det vi vet är att Fagervall kastar om lite i våra kedjeformationer. Enligt vissa källor kan våra formationer komma att se ut enligt följande:


Målvakt:
Jonas Fransson 
----
Williams Doell Caputi
Helmersson Mitell
----
McArdle Romano Leisenring
Björklund Frisk
----
Bergquist Kinisjärvi Johansson
Larsson Emmerdahl
----
Mårtensson Söderkvist Jonsson
----
Extra forwards
Weiskog 
Frycklund

---------------------------------

Djurgården då? Istället för att sitta här och hitta på har jag valt att skicka iväg några frågor till två supportrar till Djurgården. De kan nog bäst berätta om sitt lags förutsättningar. Först ut blir Jimmie:


Varför blev du just Djurgårdare? 
- Har varit Djurgården för mig sedan jag var mycket mycket liten, morfar och mamma var Djurgårdare så blev en ganska lätt sak att fortsätta med.

Hur ser ditt supporterskap ut? 
- Jag är både medlem och säsongare och försöker att gå på alla matcher i mån av tid. Idrottar själv inom Djurgårdens organisation så anser mig som en fullvärdig medlem. Följer så klart alla matcher jag inte kan gå på genom tv:n.

Har ni en tränartrojka som kommer kunna leda laget?
- I år har vi en ganska ny och ung trupp, till skillnad från förra året då Tony Zabel fick ta över när det var som tyngst och han fick de "gamla" att styra över. Tror att detta kan vara en fördel för Zabel som tidigare jobbat i juniorlagen. Som det har sett ut på försäsongen så har han lyckats få ihop ett bra och stabilt lag tillsammans med Challe Berglund så jag tror absolut att vi ska kunna fightas om platserna till SHL med denna ledarstab och denna trupp. 

Vad tycker du om er inledning av serien?
- Vi ligger en match bakom de andra lagen då vår match mot Malmö är framflyttat ett par veckor, detta har gjort att vi inte har hunnit med att spela mer än två matcher. Det började dock tungt mot Troja då vi släppte in två snabba mål på kontringar som uppkom från backmisstag. Men efter det så har spelet mer och mer hittat tillbaka till där vi var under försäsongen där vi tog oss till slutspel i European Trophy. Andra matchen i går mot Oskarshamn var spel mot ett mål och vi vann med stensäkra 7-2. Det ser bra ut än så länge.

Någon spelare som stuckit ut?
- Marcus Sörensen helt klart, han var en av de spelarna som tidigt skrev på ett kontrakt med Djurgården inför säsongen. Han är en ung spelare som kommer få sitt riktiga genombrott i år. Han har redan levererat 3 poäng på två matcher och med sin hastighet så kommer han bli livsfarlig under vintern.

Har ni två bra målvakter?
- Jag är lite osäker på hur våra två målvakter kommer stå sig när det drar ihop sig till kval, men än så länge så har både Johan Mattson som stod igår mot Oskarshamn och Adam Reideborn som stod matchen mot Troja visat att de är bra målvakter trotts att de är unga och okända. 

Saknar du någon spelartyp i truppen?
- Saknar en Jimmie Ölvestad typ, en bara går in och kör och kör och kör. Kanske mer saknar Jimmie än en spelare av hans typ. :)

Hur långt kommer DIF räcka denna säsong?
- Vågar inte svara på detta, det har sett bra ut och vi ska absolut vara ett lag som håller sig i toppen av serien när det drar ihop sig till kval. Vågar inte säga mer än så, har lovat mig själv och de jag sitter med på Hovet att inte gissa. Har inte gått så bra tidigare nämligen haha :)

Hur kommer det gå i matchen på fredag?
- Tror denna match blir otroligt jämn, har inte sett så mycket av VIK i år men av tradition så är det ett slagkraftigt lag som kommer ge oss en stor utmaning. Men en uddamålsseger åt något håll är nog ingen galen gissning skulle jag tro.

Vilka fyra lag tror du kommer ta sig till kvalserien?
- Djurgården, VIK, Karlskoga och Malmö

Vilka lag i SHL tror du får spela negativt kval?
- Jag tror att Leksand och AIK kommer vara i botten av SHL när det drar ihop sig, tunna truppar och ganska dåligt spel än så länge. Men allt kan ju hända.
// Jimmie @jojDIF 
- Bloggen tackar för de intressanta svaren och hälsar välkommen till ABB Arena!

-----------

Då Bloggen är angelägen om att bjuda sina läsare på det lilla extra inför match har jag valt att ställa lite annorlunda frågor till näste gäst på Bloggen som är - Peter. Jag är nämligen väldigt nyfiken på hur en DIF:are mår, tycker, och tänker när laget nu är degraderat till andraligan:


Varför håller du på DIF?
- Det var faktiskt en förskolelärare på mitt dagis när jag var i 5-6 års ålder som mina föräldrar kände som ville muntra upp mig när mina föräldrar genomgick en skilsmässa. Han visste att jag älskade hockey och eftersom han var värmlänning tog han ju självklart med mig, och en annan grabb från dagiset, när FBK besökte DIF. Det gick väl inte riktigt som planerat för honom (gissar på att han försökte få in mig i FBK-sekten) då jag direkt kände att DIF var mitt lag, så mitt i allt som var då så var det en enorm glädje för mig att se DIF. Sen efter några år så hade jag äran att spela flera säsonger ungdoms- och juniorhockey i DIF och då växte känslorna för klubben ännu mer.

Är det bara ishockey som gäller med DIF?
- Jag följer DIF i både hockey och fotboll.

Hur var känslan när du insåg att DIF var ett allsvenskt lag?
- Riktigt hemsk. Har aldrig upplevt DIF som ett allsvenskt lag innan, det fanns inte i tankarna, det var en serie som Huddinge spelade i för mig (plus bajen och delvis gnaget). Jag försökte lära mig skilja på Karlskoga och Karlskrona och insåg lite där och då, innan sommaren, vilken serie som väntade. Sen blev känslan än värre när jag var på hemmapremiären mot Almtuna, och man faktiskt tvingades inse att det inte var FBK, Brynäs osv som man skulle möta.

Trodde du att DIF skulle kunna ta sig tillbaka direkt?
- När förlängningarna och nyförvärven började trilla in så måste jag vara ärlig och säga ja. När även Ottosson skrev på tillslut så blev förhoppningarna ännu större, men man märkte rätt tidigt i början av serien att allt inte stod rätt till i laget. Men sen efter ett tag började det ju rulla på rätt bra och man vågade tro på det igen, och så slutade allt med en rejäl käftsmäll precis som säsongen innan.

Hur länge orkar er härliga publik komma tillbaka, match efter match?
- Svårt att säga, förhoppningsvis länge men sen kommer det säkert tunnas ut lite med tiden beroende på hur det går (bajen och gnaget siffror i allsvenskan har jag svårt att se). Jag tror dock att det faktiskt kunna bli bättre om DIF tar sig i kragen och ordnar upp vissa saker, då tror jag inte att tappet publikmässigt blir så stort faktiskt. Vi ökade ju faktiskt i publik i ES när det inte gick så bra, mycket tack vare Järnkaminerna och andra grupperingar. Hittills har vi ju visat att vi har en trogen publik och det finns ingen klack i hela hockeysverige som ens är i närheten av vår, men det är något DIF måste ta tillvara på och jobba med.

Tror du supportrar till DIF är medvetna om att det kan ta några/flera år innan laget tar sig tillbaka till SHL?
- Både ja och nej, de som är insatta vet och har vetat att det kan ta ett tag att ta klivet upp. Och i den fas vi är i nu när spelare som varit i klubben sen hedenhös klivit åt sidan och nya yngre spelare kommit in så tror jag folk är mer medvetna om att det inte nödvändigtvis kommer ske direkt. Sen är DIF en förening som ska ha höga krav och målsättningen ska vara att ta klivet upp varje säsong.

Hur upplever du ligan, Hockeyallsvenskan?
- Riktigt blandat, finns några riktiga skitgäng som bara backar hem och spelar tråkhockey samtidigt som det finns några lag som håller hög spelmässig klass. Mycket fart och fläkt och på så sätt roligt att titta på, men det där skiljer sig från match till match och lag. BIK Karlskoga är ju nästan värre än sin storebror fbk gällande gnäll och fulspel. Jag hatar att vara i Hockeyallsvenskan och vill upp så fort som möjligt.

Hur mycket saknar du Derbyt mot AIK?
- Mycket, känslan i ett derby går inte att sätta ord på om man inte är inne i det. För att göra ett försök så är känslorna innan och under ett derby en blandning av självplågeri, glädje, ångest och tarmvred, en känslomässig bergochdalbana som är alldeles underbar. Efter match är det som himmel och helvete beroende på om man vunnit eller inte, och det sätter verkligen humöret man är på kommande vecka(or). Förhoppningsvis så får vi uppleva derbyn redan i kvalserien igen :) .

Var slutar DIF i tabellen denna säsong?
- Måste jag säga en placering så säger jag 3a, topp fem tror jag stenhårt på.

Hur går det i matchen mot Västerås?
- Oerhört svårtippat, men kan man ta med spelet och självförtroendet laget borde ha efter krossen mot IKO (som vi borde haft tvåsiffrigt på) så tror jag på vinst, 2-4. (3-4 om nån svensk spelare i VIK lyckas ramla in en puck också). Tror det kommer bli en rolig och fartfylld match och jag hoppas på många tillresta djurgårdare, svårt att inte komma ihåg vår hemmamatch i ABB förra säsongen :) .
// Peter @le_bada 
- Bloggen tackar Peter för svar som ger oss alla en inblick i hur en Djurgårdare mår:)

Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar