21 september 2013

Västerås - Djurgården 2-0

Inga poäng denna gång....


Där satt den! En otroligt skön seger på hemmaplan mot Djurgården. Under långa plågsamma stunder väntade jag bara på att det skulle rassla i nätet bakom vår Jonas Fransson men han höll emot. Precis som alla hårt kämpande backar. För kämpa fick de verkligen göra i denna match. Överlag tyckte jag att vi som lag fick ägna oss åt väldigt mycket kämpande medan våra motståndare mer ägnade sig åt att spela. Kanske var det en illusion men visst var Djurgården rappare på rören än oss? Ungefär samma känsla som mot BIK Karlskoga infann sig. Vi hade förfärligt svårt att skapa några längre anfall, fick inte stopp på Djurgårdens genomspel i mittzon, och vi fick inget tryck mot deras backar. 

Väldigt ofta hade jag en känsla av att vi inte hann fram ordentligt till situationerna och därför tvingades jaga bortflyende ryggar mest hela tiden. Men det kanske bara var jag som upplevde det så? Nåja, min ständigt närvarande kompis på läktaren, Kepsen, tyckte lika. Då var vi i alla fall två.

- Kanske kan någon med bättre kontakter än jag försöka luska ut om laget kör så hårt på träningarna just nu att de är lite slitna i åkmusklerna!

Vad kan man då lyfta fram för saker, positiva saker, från denna drabbning:

- Jonas Fransson, så klart! Svårt att säga om han spelade otroligt bra eller om det var ett exemplariskt samspel mellan backar och målvakt. Säkerligen en kombination. Djurgården fick inte så många givna lägen. Mycket skott från dåliga vinklar. Men i sanning ska erkännas att den gode Fransson hade en del tur med studsar i matchen. Precis som en bra målvakt ska ha.

- Marcus Jonsson, så klart! Evighetsmaskinen. Den spelare i laget som tycks ha bäst, och mest, fart på buggarna. Gör ett fantastiskt arbete i varje byte.

- Jerry Williams, så klart! Visade prov på ypperlig klass vid flera tillfällen. Hans fint vid blå där han fick DIF-back att vända åt fel håll var magisk. Hans avslut fenomenalt. 1-0 otroligt viktigt! Mer, mer, mer vill vi se.

- Per Helmerson, så klart! Stabil insats. Stark runt målet. Få misstag. Härligt att se. 

Och så en liten bubblare: Kedjan med "Bacon", "Kinis", och "Freddan", överraskade! Fick till ett monsterbyte i andra perioden där de körde fullständigt slut på DIF. Hade ett antal byten under matchen som lovar mer. Fattas bara att Kenneth "Bacon" Bergqvist får hänga en kasse nu.


Saker som fungerade mindre bra men som självklart kommer bli bättre:

- Uppspel från backar, så klart! Det var inte många gånger under matchen vi kunde vända bort forecheckande motståndare med distinkta pass till forwards i hög fart. Oftast hann DIF hem med hela laget och stängde effektivt av mittzonen.

- Powerplay, så klart! Det synkar inte riktigt än. Ser lovande ut men inom kort måste utdelningen komma. Betyder oerhört mycket. 

- Anfallsspelet, så klart! Med några få undantag lyckas vi aldrig få fast pucken i motståndarzonen och där börja rulla runt och skapa tryck. När spelarna får bättre kemi, förståelse för varandra, kommer detta självklart att bli bättre.

Djurgården då? Jodå, jag tyckte de spelade en bra ishockey. Bra fart på rören, bra spel genom mittzonen, finurligt spel i anfallszon där de emellanåt glänste med fint och klurigt kortpassningspel. Speciellt i sitt powerplay var de väldigt skickliga i att passa runt trissan. Däremot vekare, som tur för oss, i sina avslut. Ser ut att ha "något på gång" denna säsong. Tycker överlag deras backspel såg mycket mer gediget ut jämfört med förra säsongen.

- Kul att Luca Caputi fick göra mål igen. Men i övrigt var han rätt osynlig. Å andra sidan räcker det bra om han snittar ett mål per match! 2-0 ser bättre ut en 1-0, typ!


Hur ska man då summera matchen? Tja, en gedigen laginsats där alla spelarna verkligen stred, kämpade, och krigade från minut ett. I denna match fanns den inställning som tydligen/troligen saknades mot Björklöven tidigare. Jag är väldigt, väldigt, nöjd med segern och tre poäng. Det är lite svindlande att vi vinner matcher mot tänkte topp-konkurrenter trots att det sannolikt går att få ut betydligt mer prestation ur LAGET. Det är jävligt häftigt! Minns att det tog lång tid innan Fagervall fick alla bitar på plats förra säsongen. 

- Det var först några veckor efter jul som LAGET växte ut till en riktig segermaskin.


Ett stort tack även till Södra Stå som under delar av matchen förde ett herrans liv...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar