14 september 2013

Timrå - Västerås 0-4

Premiär!


Så var det överstökat, premiären. Nu i efterhand kan jag undra över vad jag egentligen oroade mig för innan matchen startade. Men med facit i hand är det självklart lättare. Inför matchen hade vi bara en miserabel försäsong att falla tillbaka på, att bedöma. En försäsong som inte gett några vinkar om varken det ena eller det andra. Själv hade jag, lagom till nedsläpp, just den pirrande känslan i kroppen som bara en premiär kan framkalla. 

Inför matchen hade jag, på olika forum, gått ut med att "allt annat än en vinst vore en besvikelse". Detta inte sagt utan viss darr på stämman. Genom åren har man sett sitt lag genomföra ett antal premiärer. Med mycket blandade resultat. Ovissheten är alltid stor. Mycket spelar in. Allt kan hända(klyscha). Pucken är rund. 

Nu blev denna premiärmatch aldrig någon riktig match. Till det var vi för starka och Timrå för stirriga. Egentligen blev det knappt ens en match. Visst stretade Timrå på förtjänstfullt periodvis men det kändes ganska snart att Gulsvart var numret större. I det mesta. Emellanåt kändes det som om det var seniorer mot juniorer där ute på isen. Faktum är att så var det. Timrå mönstrar seriens absolut yngsta lag. 

Trots att Andreas Lindh stormade fram och närmast "dödade" en Timråspelare i sitt första byte, med en ful armbågstackling,  rubbade detta inte matchbilden nämnvärt för Gulsvart. Det kanske rent av var till lagets fördel! Boxplay är en gren som Gulsvart behärskar mycket bra. Powerplay är en gren om Timrå inte klarar av att utföra. Åtminstone sett till föregående säsong. Gulsvart hade inga större besvär att städa undan den 5:an.

När dessutom Tony Romano fick sticka iväg på en kontring i detta bp, mot vingliga backar, så kunde man slappna av än mer. Hans avslut, backhand upp i nättaket, vittnar om visst målsinne. Jag gissar att han kommer bjuda på fler mål av den sorten innan säsongen är över. Tips till motståndare: - Låt inte Romano få utrymme att accelerera!

Mycket är redan skrivet om matchen. Fakta redovisade. Målgörare offentliggjorda. Spelarkritik utdelad. 

Vad kan man då dra för växlar, göra för reflektioner, dra för slutsatser av denna första match? Då Timrå inte kunde bjuda upp till dans ordentligt så blir det lite svårt. Det var endast ett fåtal gånger som de lyckades sätta någon som helst press mot Jonas Fransson. Våra backar hade en relativt lätt uppgift. Städade undan det som behövdes framför eget mål och kunde oftast sätta igång spelet i lugn och ro. 

- Vi är lyckligt lottade som har Marcus "Slangen" Söderqvist i laget. Gjorde som vanligt en helgjuten insats som vikarie på backplats!

----

Det som jag tyckte var extra roligt i denna match var att se:

- 17 Luca Caputi stäva fram, stor, tung, och mäktig på isen. Som Titanic.
- 12 Fredrik Johanssons pigga ben. Och mål!
- 22 Kenndal McArdles rappa distinkta avslut till 4-0.
- 40 Markus Kinisjärvis mogna centerspel. Stabilt!
- 18 Jeremy Williams uttalade spelsinne. När han får rätt handskar, då jävlars...
- 91 Mikael Frycklunds stygn i läppen! Nu är han en MAN!
- 44 Per Helmerssons förvandling från "fummelpelle" under försäsongen till "klippa" när allvaret börjar.

Bloggen ska vara snäll efter denna premiäromgång. Inte leta fel eller brister. Till det är det alltför tidigt. Laget måste få några omgångar till att hitta kemi, hitta rätt, hitta form, hitta ytor, hitta hem. Redan på måndag, om två dagar, gäller det att mönstra på igen. Då vankas ett helt annat motstånd. Om Timrå var bleka, tunna och veka så gäller precis motsatsen BIK Karlskoga. Misstänker att det blir åka av...

Notering
- McArdle infriar alla mina förväntningar. Han hinner med det han ska under match. Gör skäl för arvodet. Mycket åka, lite bråka, och sedan en strut. Fortsätter han så blir det kalas..

Summering av matchen:
- En enkel seger där Timrå, i ren frustration, inte gav sig själva chansen. Gulsvart sattes inte på något större prov. Kunde relativt bekvämt åka hem poängen. Transatlanter levererade och Fransson fick en nolla. Gott nog så.
- Timrå kommer naturligtvis igen. Tufft för ett så ungt lag att åka ut i en hemmapremiär. Får de spela ihop sig några omgångar så blir de säkert mer svårslagna. Vi har sett det förut att lag mognar med tiden...
----

Nästa inlägg: Karlskoga-supporter gör sig till....

2 kommentarer:

  1. Titanic var ett skepp som sjönk sin första resa, dvs ingenting gemensamt med Luca Caputi ;)
    Tack annars för ditt goda envetna bloggande

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jävlars! Du har rätt. Hoppas du förstod symboliken, fram till tragedin:)

      Radera