18 september 2013

Björklöven - Västerås 3-1

Idag var vi lika rappa som en, en, en - snigel!


Segt, oinspirerat, lojt, sävligt, långsamt. Några sätt att beskriva laget insats i bortamötet mot Björklöven. Varningstecknen fanns redan i våra tidigare två matcher, för den som ville se. Matcher som visserligen vanns men inte gav de rätta signalerna för mig som betraktare. Mot Timrå behövde vi inte förta oss. Mot BIK Karlskoga var vi snuskigt effektiva. Men spelet, spelet, mina kära läsare, var inte över hövan i dessa två matcher. Det var mer individuella insatser från olika spelare som bar fram till dessa segrar. Självklart är det glädjande att den spets som värvats burit frukt i form av massor av poäng, men, nu väntar vi på att laget ska ta form. LAGET som ska ta oss fram till en hägrande kvalserie. 

Matchen idag fick en märklig inledning. En knepig situation nere sarghörnet i egen zon. Per Helmersson låste pucken. Länge. Väldigt länge. Fyra fem spelare stod passivt och tittade på. Det gick närmare en minut innan pucken tycktes komma loss till spel. Då ledsnade Luca Caputi på dödläget, tog några skär, och knuffade till en Björklövenspelare. Detta bedömdes som en charging(!) och belönades med två minuter på botbänken. Då denna Blogg av hävd brukar undvika kritik av Zebran så får jag här göra ett undantag från den regeln:
- Den utvisningen kändes inte klockren! 

Självklart nyttjade Löven detta tillfälle till att göra 1-0 men då hade jag redan lämnat sändningen. Av andra orsaker. Som kommer här: 
- Vad var det för Kalle-Anka-sändning? Hade man lånat in sändningsutrustningen från Myrorna?

Irriterad och frustrerad över den usla produktionen valde jag att gå och koka lite kaffe istället. Under den korta tiden hann Gulsvart dra på sig ännu en utvisning och Löven snikade till sig ännu ett mål i powerplay! 
- Och varför fick man inte se några repriser?

Under långa perioder trodde jag dessutom att ljudet var osynkat. Stängde av och startade om streamen flera gånger innan jag kom på vad felet var:
- Det var inte osynkat ljud! Det var kommentatorn som ständigt låg en zon efter i kommenterandet!

Förutom den plågsamma sändningen plågades jag av det plågsamt plågsamma spelet. Var det verkligen en ishockeymatch i hockeyallsvenskan jag bevittnade? Så befriad från alla de ingredienser jag förknippar med denna sport. Inga tacklingar, inget tjafs, inget stök, inga känslor, inga tårar, inget blodvite. Matchen bara spelades av som om det var en vänskapsmatch! 

Någonstans på  mitten av detta icke-drama reducerade vi till 1-2. Tack Jerry Williams för det! Skulle detta bli signalen till det stora uppvaknandet? Nehej, inte då. Segspelet fortsatte. Det enda tryck man kunde skönja var det som fanns i domarens visselpipa. Domarna som för övrigt inte ska lastas för denna miserabla tillställning. Det fanns väldigt få spelförstörande moment som de behövde ingripa mot då det egentligen inte fanns något spel att döma. Ungefär. Lättförtjänta kulor för domarteamet denna kväll och det är de väl unt.
- Och så fryste bilden, sändningen för trettioförsta gången!

Visst hyste man ett litet hopp om bot och bättring inför den sista perioden. Nu skulle laget komma ut med vässade hörntänder, åka runt som retade illrar, tackla, stångas, och ta sig in i matchen. Blev det så? Nehej, det blev inte så. Det blev helt enkelt inte alls. Och när man tyckte det var som värst illa däran blev det genast än värre. Löven fick nytt powerplay och gjorde, naturligtvis, ännu ett mål! 3-1 och där dödde matchen, och jag med den...
- Och så var dags att starta om routern, datorn, streamen för att få fart på sändningen igen!

Sista halvan av tredje perioden blev en lång plågsam Golgatavandring där alla spelare i Gulsvart tycktes ha drabbats av gummiarmar, gummiben, gummihänder och gamnacke! Visst försökte man. Visst åkte man. Visst sköt man. Men, det kändes aldrig som om det var riktigt på allvar. Mer pliktskyldigast. Ungefär som att "jag-kan-i-alla-fall-försöka-se-ut-som-om-jag-försöker".
- Och så frös bilden - igen!

Nej, detta blev ingen fest. Det blev en rejäl baksmälla. Baksmälla utan fest, det är bra gjort det. Som att lyckas bli bakfull av att läsa en saftannons!

Kom då förlusten som en överraskning? Nej, det gjorde den inte. Vi har ett bra lag, bra spelare, bra spets, men vi är ännu långt ifrån att ha ett vägvinnande spel. Det vägvinnande spelet kommer med tiden men fram till dess får nog jag, liksom många andra, bespetsa mig på en del bottennapp, några dikeskörningar, några soppatorsk. Det hör till, på något sätt. En säsong blir inte komplett utan dessa återkommande inslag under uppbyggnadsfasen. 

- Rögle har förlorat tre raka matcher! Sug på den alla ni som tippade Rögle som topp tre!

Avslutar med att gratulera alla Björklövenfans till deras första trepoängare i årets allsvenska. Ingen skugga må falla över Björklöven i dagens match. Inte deras fel. De gjorde precis vad som behövdes. Varken mer eller mindre. De var helt enkelt bättre än oss i dagens match....
- Och nu ska jag strypa den som producerade sändningen!


Nu laddar vi om för Djurgården på fredag. FEST!


2 kommentarer:

  1. Mycket bra sammanfattning av dålig match och en ännu sämre sändning!

    Jag hade precis samma problem som du beskriver,i min frustration över att bilden frös och otaliga omstarter av dator. router,surfplatta och mobiltelefonen väntas i dag ett besök i någon välsorterad elektronikaffär för inköp av ny mobiltelefon, då den nuvarande har mött sin frälsare via ett parkettgolv!

    Så kan det gå.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Tror att vi Västeråsare var mest illa drabbade. Tydligen fungerade sändningen, streamande, bättre på andra håll i landet..

      Radera