7 mars 2012

Rögle nästa...

Ibland vet man varken ut eller in..


Nu har en del av besvikelsen från gårdagens förlust sakta börjat tona av. Idag står laget för en ny utmaning och åter står man som åsnan mellan hötapparna. Vet varken ut eller in. Efter två övertygande bortasegrar, mot Örebro och Malmö, förleddes man att tro på en säker seger hemma mot Oskarshamn. Men det är tyvärr som vanligt. Efter sol kommer regn och efter övertygande insatser kommer genomklappningar. 

Frågan blir då var vi står inför kvällens match? Den senaste bortamatchen mot Rögle förlorade vi knappt men insatsen vi gjorde då var minst sagt svag. Det var endast ett fenomenalt agerande av Daniel Sperrle samt våra backar som förhindrade ett riktigt ras i den drabbningen. Offensivt var vi i det närmaste totalt uddlösa. 

Rögle förlorade gårdagens match mot Malmö och fick slita minst lika ont som vi - utan att bli belönade med minsta poäng. Ur det perspektivet går bägge parter in i matchen på lika villkor. Två lag som tappat livsviktiga, och förväntade, poäng på sin egen hemmaplan. Nu undrar man vilket av lagen som snabbast hittar tillbaka till vinnarhålet. 

Bloggen törs inte längre ha några förväntningar. Man kan ha förhoppningar. Eller i allra sämsta fall får man önska sig. Jag väljer då att önska mig en vettig insats. Mer än så vågar jag inte spetsa till min önskan. En vettig insats som åtminstone ger laget en möjlighet att kampa om poängen. 

Bloggen börjar allt mer fundera, rent av oroa sig, över vår oförmåga att knyta ihop säcken, att samla ihop sig, att fokusera, att göra rätt saker rätt när det verkligen gäller. För varje ny mental dikeskörning ökar risken i kvadrat att spelarna tar med sig alla negativa vibbar till nästa match. Någon måste hjälpa till att rensa bort allt det gamla, negativa, ur spelarnas skallar. Få dem att åter känna en stark tro på sina egna förmågor, på lagets förmåga, på kollektivets styrka.

Vinner vi då i kväll? Svaret blir: - Ja, nej, kanske!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar