15 mars 2012

Kvalserien till ES


Djurgården - Rögle  3-4
Kommentar: Djurgården fick precis den start på serien som de INTE ville ha. De var inte alls beredda på den fart som Rögle satte upp från start. Överlag såg deras spel väldigt ängsligt ut. Väldigt få av DIF:s spelare gick in och visade vägen. Mycket alibihockey. Rögle vann till slut helt rättvist genom en fint genomförd sistaperiod. Tror dock inte det bara vara av ondo för DIF att förlora första matchen. Nu vet de vad som gäller och kommer vara betydligt mer beredda till nästa match. 


Örebro - Leksand 2-3
Kommentar: Två snabba mål i inledningen av första perioden satte prägeln på denna match. Leksand kunde, tack vare dessa mål, spela det spel som de behärskar allra bäst. Förlita sig på en stabil defensiv för att sedan satsa på snabba spelvändningar. Örebro kämpade sig ikapp men Leksand kunde sätta viktiga 3-2 genom J.Ryno. Ett mål som mycket väl kunde dömts bort för spark. Små marginaler. Enligt rapporter gjorde Örebro en riktigt bra insats, betydligt bättre än på länge, men denna gång räckte det inte till. I slutsekunderna signalerade Conny Strömberg för ett kvitteringsmål men pucken hittade aldrig in i målet. Nu väntar två bortamatcher för Närkes stolthet. Kan passa perfekt!Timrå - Karlskoga 5- 4 (sudden)
Kommentar: Bofors chockade genom sin aggressivitet, precis som väntat, och ett stillastående Timrå låg under med 1-3 efter första perioden. I andra perioden lyckades Timrå stänka in tre mål på tre powerplay och vända på matchen. All heder dock till Bofors om aldrig gav upp utan istället lyckades kvittera i slutminuten och ta matchen till förlängning. Timrå kom undan "med blotta förskräckelsen" i denna match som det brukar stå i eftertexterna. Ska bli spännande att se hur Bofors uppträder i nästa match. Orkar de?
Kval till Allsvenskan


AsplövenKallinge-Ronneby IF 5-2
- Kometlaget KRIF fick på nöten i Asplövens lada. Inte oväntat. Men hemska tanke på Asplöven tar sig upp. Snacka om ökade resekostnader för ALLA klubbar i allsvenskan!
KarlskronaSundsvall Hockey 4-1
- Kan vi få slippa Sundsvall nu, tack! Sundsvall är som katten. Nio liv. Men någon gång måste det ta stopp. Allsvenskan skulle må väldigt bra om ett lag som Karlskrona byter plats med Sundsvall.
Olofströms IK Borås HC 1-6
- Efter förnedringen senast mot Karlskrona hemma tog sig Borås samman och vann en "livsviktig" bortaseger. Nu mot Björklövens banemän Olofström. Det känns ok för mig.


2 kommentarer:

 1. Gurkolle

  Du är en ganska patetisk gurka som springer mellan olika forum på Svenskafans och snackar skit om andra lag.

  Du är nog den största lismaren av alla på Svenskafans. Grattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de orden! Vinner jag något pris nu? Största lismaren låter helt ok för mig. Har aldrig varit störst i någonting förut så det suger jag gärna i mig...

   PS. Du kanske kan hänvisa till något inlägg där jag "snackar skit" om andra lag. Lite nyfiken, vettu:)

   Radera