17 mars 2012

Kvalserien #1
Dagens matcher kommer återigen bli högintressanta att följa. Nu gäller det att sätta sin prägel på tabellen för lagen. Vill de vara med så måste segrar komma - nu. Det duger inte att vänta till omgång tre eller fyra. Örebro, Timrå, och Djurgården är de lag som måste komma in i vinnarcirkeln nu. Visserligen vann Timrå senast men det var inte speciellt övertygande och - det var på övertid. Djurgården fick inte igång något spel att tala om mot Rögle. Enligt många källor spelade DIF exakt lika planlöst och idefattigt som de gjort under hela säsongen i ES. I mina ögon är Djurgårdens STORA problem uppträdandet i egen zon. Den "defensiven" hade inte räckt till ens i Allsvenskan!

Örebro måste, som man säger, upp i ringarna nu. Enligt många gjorde Örebro en bättre insats än på länge men var ändå inte riktigt nära att rubba Leksand på hemmaplan. Tydligen hade Örebro oändliga problem med att komma fram till vettiga avslut. För mycket "enmansanfall" och ett jädra "duttande" med pucken säger många. Förhoppningsvis vaknar lagmaskinen till igen i dagens bortamatch mot Rögle. Jag hoppas innerligen det. Är personligen lite trött på Rögles "flyt" nu. Nu behöver de en rejäl motgång. Det är både nyttigt och fostrande..


Rögle - Örebro 2-6
- Dags för Örebro att visa vad laget kan. En enkel bortaseger.
Bofors - Djurgården 2-6
- Bofors får vara med och leka första fem minuterna men sedan kör Djurgården över dem. 
Leksand - Timrå 2-6
- Ledsen alla dalmasar men nu vänder det - igen. Efter dagens match är ni åter nere på moder jord. Ett taktiskt spelande Timrå kommer straffa Leksand hårt. 

Så blir det...

2 kommentarer:

  1. Du kan inte ha sett Leksand på länge...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag har sett Leksand väldigt mycket faktiskt. Numera kan man se vad som helst, när som helst, med hjälp av den moderna tekniken:)

      Radera