28 mars 2012

Kvalserien #6


Rögle - Leksand 5-2
Timrå - Djurgården 3-2
Örebro - Bofors 3-0

Lite kort om kvalserien
Den är som den är den. Lever sitt eget liv. Lika oförutsägbart som livet i sig självt. När man tror att lag A är på G så vinner naturligtvis lag B. Hela tiden. Trodde faktiskt Djurgården skulle vända hem med tre poäng efter bortamötet mot Timrå. Men än en gång blev jag snuvad. Timrå fortsätter på den inslagna vägen med att vinna uddamålssegrar. Örebro sprattlade till på hemmais och vann enkelt mot Bofors. Ett Bofors vilka uppträdde som om de spelat playoff innan kvalserien. Såg väldigt trötta ut. Försökte lite tafatt komma åt Örebros kasse men det blev mest plockpotatis för Dahlberg(som för övrigt spelar med stor pondus). Hur kunde Peter Andersson underlåta sig till att ställa Dahlberg åt sidan i inledningen av denna serie? Vad visste han som inte jag, eller vi andra, vet? 

Rögle, detta spökgäng, fortsätter att vinna mot Leksand. Ett Leksand som tycks gå i våra invanda fotspår denna säsong. Leksand som varit stabiliteten själva under vårsäsongen har en inledning på kvalserien som kusligt påminner om vårt eget playoff. Vi vann enkelt(!) borta mot Malmö i första omgången. Leksand tog en meriterande seger borta mot Örebro i öppningsmatchen. Sedan tog det stopp - typ - för oss bägge!

Frågan är hur Leksand går vidare nu? De är inte alls avhängda ännu även om prognosen ser dyster ut. Om Rögle missar att ta poäng i två omgångar, ja, då är Leksand ifatt, om de själva vinner! Så läckert är det. I alla fall för oss som bara tittar på. Kanske inte lika läckert om man är supporter till något av dessa lag.

Timrå har i vilket fall som helst allt i sina egna händer. Mer än man kan säga om de lag som ligger bakom. Frågan är om Timrå verkligen kan fortsätta vinna varje match? Deras insatser i kommande omgångar kan få vital betydelse för de som vill bli tvåa i serien.

När det gäller kvalet till Allsvenskan är det ovisst.
1. Karlskrona – 12 poäng
2. Borås – 12 poäng
3. Sundsvall – 11 poäng (en match mindre spelad)
4. Asplöven – 10 poäng
---
5. Olofström – 5 poäng
6. Kallinge/Ronneby – 1 poäng

Fyra lag som är med i racet om uppflyttning. Skulle smaka fågel om Karlskrona och Bofors kniper var sin plats. Oroväckande att Sundsvall fortfarande hänger med. Ska de verkligen, för femtioelfte gången, kunna hålla sig kvar i Allsvenskan?
Källa:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar